İran'da işsizlik, yükselen enflasyon ve yolsuzluğa karşı başlayıp hükümet karşıtı gösterilere dönüşen eylemler üçüncü gününe girdi.

YOLSUZLUKLARI PROTESTO EDİYORLAR

2009 yılında rejim destekçilerinin düzenlediği gösterileri anma amacıyla yüzlerce kişi de İran'ın dini lideri Ayetullah ali Hamaney'e destek için sokaklara çıktı.

BÜYÜK ŞEHİRLERDE SOKAĞA ÇIKTILAR

İran'da muhaliflerin ardından bugün de rejim taraftarları sokağa çıktı. Önceki günlerde rejim karşıtlarının yaptığı eylemler pek çok şehire yayılmış, sert çatışmalar yaşanmıştı.

HÜKÜMET PROTESTO EDİLİYOR

İran'da ekonomik taleplerle başlayan ve hükümet karşıtı protestolara dönüşen gösteriler üçüncü gününde ülke geneline yayıldı.

Bölge muhabirleri bunun 2009'dan bu yana en büyük protesto dalgası olduğunu söylüyor. Gösterilerin ardından ABD Başkanı Trump'dan açıklama gelmişti.

EYLEMLER ÜÇÜNCÜ GÜNÜNE GİRDİ

Üç gündür süren hükümet karşıtı gösteriler hakkında açıklama yapan ABD, 'İran'ın bu hükümet karşıtı gösterilere nasıl cevap vereceğini tüm dünyanın izlediğini' ifade etti.

AMERİKA DESTEKLEDİĞİNİ AÇIKLADI

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, İranlıların 'rejim yolsuzluklarından, ülkenin servetinin terörizme mali kaynak sağlama amaçlı kullanılmasından bıktıkları' belirtildi.