Katıldığı O Ses Türkiye programında hiçbir jüri üyesinin dönmemesi sonucu yarışmadan elenen İrem Derici, birkaç yıl sonra albüm yaparak tüm Türkiye'nin beğenisini kazanmıştı. Hatta ünlü olduktan sonra O Ses Türkiye yarışmasının Jüri koltuğuna oturmayı başaran İrem Derici, bir süredir sağlık problemleri ile boğuşuyor.

Balık etli olması sebebiyle eleştirilen İrem Derici, bir süredir zayıflamak için uğraşıyordu. Amacına ulaşan İrem Derici, adeta bir deri bir kemik kaldı. Zayıflamayı başaran ancak sağlığını bozan İrem Derici, bir süredir sürekli hastaneye kaldırılıyordu.

Nurgül Yeşilçay'ın Zayıflama Sırları Nurgül Yeşilçay'ın Zayıflama Sırları

İrem Derici yine rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı. Hastanede doktorların ilk muayenesinin ardından gıda zehirlenmesine maruz kaldığı ortaya çıktı. Yaklaşık 1 haftadır tedavi görüyordu ancak, yaşadığı elektrolit dengesizlikleri, vücut toplam su dengesi bozuklukları ve solunum zorluğu nedeniyle yoğun bakıma alınan İrem Derici, sevenlerini korkuttu.

Konuyla ilgili açıklama yapan İrem Derici'nin Doktoru Prof. Dr. Reha Baran; "Hastamız İrem Derici; gastroenterit ve idrar yolu enfeksiyonu tanıları ile takip edilirken gelişen elektrolit dengesizlikleri, vücut toplam su dengesi bozuklukları ve solunum zorluğu nedeniyle yoğun bakım ünitesinde izlem ve tedaviye alınmıştır. Hastamızın tedavisi sürmektedir." İfadelerini kullandı.

İnstagram hesabından yaptığı son paylaşımda,

'Tedavi sürecim devam etmekte olduğu için;
20 Eylül Ankara Atılım Üniversitesi
23 Eylül Yenikapı (Samsun tanıtım günleri)
24 Eylül İstanbul Çekmeköy konserlerim doktor
raporu ile iptal edilmiştir. Anlayışınız için
teşekkür ederim. Sizlerle buluşmam için bana
bol bol dua edin.' Diyerek hayranlarından dua istemişti.