Dünyaca ünlü olan Zara, Mango ve Next gibi markalara ürün imal eden Bravo Fabrikası işçileri 3 aylık maaşlarını alamadıklarını iddia ederek ilginç bir yönteme başvurdu.

Bravo hazır giyim fabrikasında çalışan işçiler, fabrikanın bir gecede boşaltıldığını ve patronlarının kaçtığını iddia ederek 3 aylık maaşlarını alamadıklarını dile getirdiler. 3 aylık maaşlarının yanı sıra kıdem tazminatlarını ve ihbar tazminatlarını da alamadıklarını belirten işçiler ilginç bir yöntemle halktan destek istedi.

Zara'ya da ürün imal eden Bravo Fabrikasının işçileri İstanbul'da bulunan Zara mağazalarına giderek, kendi ürettikleri ürünlerin üzerine bir etiket yapıştırdı.

Yapıştırdıkları bu etikette; 'ALACAĞINIZ ÜRÜNÜ BEN YAPTIM AMA PARAMI ALAMADIM! Biz alacağınız ürünü üreten Bravo Fabrikasının işçileriyiz. Yıllarca Zara için üretim yaptık. Son 3 aylık maaşlarımızı ve kıdem tazminatlarımızı almadan, fabrika bir gecede kapandı. Lütfen Zara'ya söyleyin paramızı ödesin!' yazıyordu.

Etiketteki bu açıklamanın altına ise; 'İmza kampanyamıza www.change.org/p/bravoiscileri adresi üzerinden imza atarak ödemelerimizin yapılması konusunda bize destek olabilirsiniz. Ya da bu etiketin fotoğrafını çekerek #BravoİşçileriİçinAdalet hashtagi ile sosyal medyada paylaşabilirsiniz.' Notu düşülerek halktan destek talebinde bulundular.