IŞİD terör örgütü, terörist kadınları mücadeleye davet etti.

IŞİD Al-Naba gazetesi'nin internet sitesi üzerinden içinde olunan durum sebebiyle kadınların artık silahlı cihada katılması gerektiği yönünde ifadelere imza attı.

IŞİD terör örgütünün şimdiye dek böylesi bir çağrıda bulunmadığının altını çizen uzmanlar, IŞİD'in kan kaybını şimdiye kadar savaşta yer almasını istemediği kadınlarla kapatma politikası geliştirdiğini dile getiriyor.

IŞİD'in Al-Naba'da yayımlanan makalesinde sözde düşmanlara karşı cihatta kadınların görevleri üzerinde duruldu. Kadınların mutlaka eşlerini ve çocuklarını cihada teşvik etmesi gerektiğinin altı çizilen makalede, teşviğin yanı sıra Allah yolunda bir cihatçı olarak da kadınların, dini korumak adına kendilerini feda etmeye hazır olması gerektiği savunuldu.

Geçtiğimiz aylarda IŞİD söz konusu gazetede başka bir makale yayınlamış ve bazı kadınların canlı bomba olmak için başvurduğunu ancak Allah'ın savaşmayı yalnızca erkeklere özgü kıldığını belirterek reddettiğini hatırlatmakta da fayda var.

ABD Askeri Akademisi'ne bağlı Terörizmle Mücadele Merkezi, Ağustos ayında IŞİD'in kadın cihatçılarıyla ilgili hazırladığı bir raporda kadınları sıklıkla canlı bomba olarak kullanan El Kaide'nin aksine bundan sakınan IŞİD'in 2017 yazında bu politikasını değiştirecek sinyaller vermeye başladığını yazmıştı.

Evden dışarı çıkmayıp münzevi bir hayat sürmeleri, IŞİD'i eylemleriyle değil paraları ve propaganda faaliyetleriyle desteklemeleri, bedenlerinin elverdiği kadar çocuk yapmaları ve kocalarının savaşta ölmesi durumunda başka bir IŞİD militanıyla evlenmeyi kabul etmeleri.

Özgürlüğün Karmaşıklığı, Hayatımızı Şekillendiren Faktörler Özgürlüğün Karmaşıklığı, Hayatımızı Şekillendiren Faktörler

Fakat IŞİD'in toprak ve savaşçı kaybetmeye başlamasıyla birlikte değişime giren söylemleri, bu tutumlarını değiştirmeye başladıklarını gösteriyor.