Çalıştığı iş yerinden çıkarılan bir işçi eğer ki yüz kızartıcı bir suç işlemediyse ve işsizlik maaşı alabilmesi için gerekli şartlar yerine gelmişse, belirli bir süre boyunca işsizlik maaşı almaya hak kazanır. Peki ya, işsizlik maaşı aldığı süre içerisinde yeni bir işe girerse ne olur? İşsizlik maaşı almaya devam edebilir mi? Yoksa işsizlik maaşı alma hakkını kaybetmiş mi olur? İşte bu soruların cevabı haberimizde saklı…

Çalıştığı iş yerinden çıkarılan ve işsizlik maaşı almaya hak kazanan bir kişi, işsizlik maaşı aldığı süre içerisinde yeni bir iş bulur ve yeni bir işe başlarsa, işsizlik maaşı için hak kaybına uğramaz. Yeni işe başlayan bu kişi eğer ki, bu işten kendi isteği ile ayrılsa bile, kaldığı yerden işsizlik maaşı almaya devam eder.

Diyelim ki; çalıştığı yerden çıkarılan bir işçi, 10 ay işsizlik maaşı almaya hak kazandı. Bu kişi Ocak ayında işten çıkarıldı ve Ocak ayı itibariyle işsizlik maaşını almaya devam ediyor. Bu kişi nisan ayında iş buldu diyelim. Yeni işe başlayana kadar 3 ay işsizlik maaşı almış oldu. Yeni işe başlayınca işsizlik maaşı kesilir. Nisan ayında yeni işine başlayan bu işçi, haziran ayında işten çıkarsa, haziran ayından itibaren 7 ay boyunca işsizlik maaşı almaya devam eder.

İşsizlik sigortasından maaş alırken iş bulan bir kişi, bulduğu bu yeni işten ayrılırsa yeniden işsizlik sigortasından maaş alabilir. Ancak bu durumda yeni işinde ne kadar süreyle çalıştığı önemli hale gelir.