Soğuklar kendini yeni yeni hissettirmeye başlamışken İstanbul'a ne zaman yılın ilk karı düşecek sorusu da akıllarda belirlemeye başladı.

Sosyal medya ve haber sitelerinde bununla ilgili pek çok haberle karşılaşır olduk. Bizlerde işin uzmanlarından gerçekten ne zaman kar yağacağına dair yorum almaya karar verdik.

20-23 KASIM'DA KUVVETLİ SOĞUK HAVA DALGASI GELİYOR

Meteoroloji tarafından değerlendirilen son simülasyonlar 20-23 Kasım arasında İstanbul için kuvvetli bir soğuk hava dalgasının söz konusu olduğunu gösteriyor. Hava sıcaklıklarının İstanbul'da azalmasıyla birlikte kar yağışının da ilk sinyalinin verilmiş olduğunu paylaşan uzmanlar, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların yarından itibaren düşmesini beklediklerini dile getiriyor. Kademeli olarak düşecek sıcaklıkların 20-23 Kasım tarihlerinde kar yağışına dönüşeceği yönünde de tahminler söz konusu.

İSTANBUL'DA YÜKSEK KESİMLERDE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

CNN Türk canlı yayınında Bünyamin Sürmeli özellikle Kasım ayının 20'sinden itibaren soğuk ve sert havanın geleceğini aktarırken, İstanbul'un yüksek kesimlerinde şu an için kar yağışı olasılığının söz konusu olabileceğini işaret etti. Sistem hareketlerinin takip edilmesi gerektiğini işaret eden Sürmeli, 20 Kasım Pazartesi gününden itibaren kar yağışının Trakya'da başlaması ve daha sonraki günlerde İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyük illerde de etkili olması beklendiğini paylaştı.