İstanbul'da "27 Eylül Gece saat 4'te deprem olacak" haberlerine yalanlama geldi. AFAD ve İBB vatandaşları uyararak bu tür haberlere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

AFAD ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Sözcüsü Murat Ongun Whatsapp gruplarında dolaşan "Gece 4'te deprem olacak" iddialarına yalanlama getirdi. Ongun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında, "Değerli İstanbullular, bazı ses kayıtları ile İstanbul'da panik ve korku yaratmayı amaçlayan kişilere lütfen itibar etmeyin. Söz konusu iddialar doğru değildir." dedi.

AFAD'dan yapılan açıklamada ise "Vatandaşlarımızın sosyal medyada, özellikle Whatsapp gruplarında dolaşan asılsız bilgilere itibar etmemeleri, doğru bilgi için resmi kaynakları takip etmeleri rica olunur." denildi.

İstanbul Valiliği ise "Sosyal medyada ve özellikle WhatsApp gruplarında dolaşan depreme ilişkin asılsız bilgi ve ses kayıtlarına itibar etmeyiniz.Asılsız paylaşımlarda bulunanlar hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.