Toplamda 8 milyon m² alana yayılmış haldeki mezarlıklar, Avrupa yakasındaki ve Asya yakasındaki semtlerin en yüksek değerleriyle gündeme damga vurdu.

İşte Anadolu Yakasının Resmi Mezar Fiyatları

Öncelikle konuya Anadolu yakasındaki resmi fiyatlarla başlamak gerekmektedir. Anadolu yakasında yer alan meşhur Karacaahmet Mezarlığı tam 22 bin liradan satışa sunuluyor. Bunu takip eden bir diğer mezarlık ise Çengelköy Mezarlığı da bunu takip eden bir diğer mezarlık olarak dikkat çekiyor. Ayrıca Pendik, Kandilli ve Maltepe yakınlarında da hemen hemen aynı durum söz konusudur. Buralarda da az uz değil tam 9 bin liradan mezarlar satışa sunuluyor.

Avrupa Yakasındaki Son Güncel Değerler

Anadolu yakasında durum böyleyken İstanbul'da mezarlık fiyatları ev fiyatları ile yarışıyor! Haberimize göre Avrupa yakasında da Anadolu yakasından farklı bir tablo ortaya çıkmamış görünüyor. Öyle ki Zincirlikuyu, Feriköy ve Eyüp mezarları yine 22 bin liradan satışa sunuluyor. Bu güncel değerler de mezar satın almak isteyenlerin aklına mezarda da rahat yok düşüncesini akla getiriyor. Ayrıca bunu Ayazağa, Topkapı mezarlıkları olarak 3300 TL fiyatla izleyen semtler de yine haberi okuyanları şaşkına çeviriyor.

Bu resmi değerlere göre mezarlıklar da bundan sonra el yakacak. Bu da mezar satışlarındaki bu ibre artışının diriyken rahat görmedi öldüğünde bari rahat etsin mezar yazılarını da artık tarihe karıştıracağa benziyor. Öyle ya, asgari ücret nerede bu fiyatlar nerede... Boşuna denmemiş yaşar ne yaşar ne yaşamaz.