İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal göreve gelişinin 40. Gününde İstanbullulara verdiği sözü tutarak İstiklal Caddesi'ndeki inşaat çalışmalarını tamamlayarak nostaljik tramvayı hizmete soktu.

1514649216_1

NOSTALJİ TRAMVAYI SEFERLERİNE BAŞLADI

Nostaljik tramvayın hizmete alımı ve istiklal caddesi'nde yapılan yenileme çalışmaları ile ilgili olarak bugün Taksim-Tünel'de tören düzenlendi. Başkan Uysal ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'in katıldığı törene tramvayın 1 hafta boyunca ücretsiz hizmet vereceği müjdesini veren Başkan Uysal, 'Nostalji trenimiz yeni yıl itibariyle faaliyete başlamış ve çalışmalar böylece bitmiş oldu.

1514649259_4

OSMANLI DÖNEMİNDEN BERİ ÇALIŞIYOR

Malumunuz bu nostalji trenimiz ilk Osmanlı döneminde 1883 yılında başladı ve 1961 yılına kadar hizmet verdi. Daha sonra seferleri durdu. Tekrar 1990 yılında nostaljik tren seferleri başlamış oldu. Ulaşımdan ziyade nostaljik bir tren olarak hizmete başlayan bu tramvayımız aynı zamanda ulaşımda da önemli bir hizmet verdi' bilgisini paylaştı.

BU CADDE NE ZAMAN BİTECEK

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nin Osmanlı döneminden beri çok hareketli bir cadde olmasından dolayı tarih boyunca caddedeki sorunların bitmediğini vurgulayan Başkan Uysal, 'İstiklal'de yenileme çalışmaları oldu, o çalışmalar bir türlü tam randıman vermedi demeyelim ama kısa zaman sonra tekrar yeni çalışma ihtiyaçları doğurdu.

1514649245_2

Büyükşehir belediyemiz, öyle bir çalışma yapalım ki kısa süre içerisinde tekrar çalışma ihtiyacıda doğmasın diye burada 2016 yılının sonunda çalışmalara başladı. 2917 -19 Ocak itibariyle de trenimiz durdu.

GÖREVE GELDİKTEN 40 GÜN SONRA

Burada çalışmalar başladı. Buradaki çalışmalar tahminimizden daha uzun sürdü. Şahsım Ekim ayı başında göreve başladığım zaman ilk sorum da, Bu cadde ne zaman bitecek? Olmuştu' ifadelerini kullandı.

HER NİMETİN BİR KÜLFETİ VARDIR

İstiklal Caddesi'ndeki esnafa gösterdikleri sabır için de ayrıca teşekkür eden Başkan Uysal, 'Her nimetin bir külfeti, her külfetin bir nimeti olur' deyimini hatırlatarak konuşmasına şöyle devam etti: 'Buradaki çalışmaların uzun sürmesinin de nimeti artık bir daha burada kısa bir zaman içinde çalışma yapılmayacak olmasıdır.

148 KİLOMETRE BORU DÖŞENDİ

Bayram ikramiyeleri, 2-5 Nisan'da hesaplara yatırılacak Bayram ikramiyeleri, 2-5 Nisan'da hesaplara yatırılacak

Burada özellikle altyapı konusunda öncesinde yağmur suyu ve kanalizasyon aynı kanaldan gitmesinden dolayı sıkıntılar vardı, o kanallar ayrıldı.

Yine altyapıda İGDAŞ, İSKİ ve BEDAŞ, TELEKOM ve kablolarla ilgilide devamlı kazı ihtiyacı vardı. Bunların tamamının alt yapısı tamamlandı.

148 kilometrelik alt yapı boruları döşendi bunun yüzde 30'u boş olmakla birlikte, gelecekte yeni teknolojilerin ihtiyaç hasıl olması halinde o kanaları kullanabilmesi için.