Özellikle yetişkinler üzerinde gerçekleştirilen çalışmalar, yetişkinlerin yarısının ağız kokusu sorunundan muzdarip olduğunu ortaya koymuş durumda. Aslında altında ciddi problemlerin yattığı bu ağız kokusu sorunuyla ilgili olarak uzmanlar mutlaka tedbir alınması gerektiğini belirtiyor.

Özellikle ağız kokusunun ağız hijyeninin kötülüğünden, sigara kullanımından, dişte çürük, bademcik iltihabı, sinüzit, reflü ve uzun süreli açlığın bulunduğunu kaydediyor.

Düzenli diş fırçalama alışkanlığı edinmemiş kişilerin ağız kokusuyla karşı karşıya olduğunu hatırlatan uzmanlar, mutlaka en az bir kez diş hekimi kontrolünün gerçekleşmesi gerektiğini vurguluyor. Ayrıca diş sağlığı için diş fırçasının yanı sıra mutlaka diş ipini de hayatınıza sokmalısınız.

Sigaranın ve benzeri solunum yoluyla kullanılan maddelerin pek çok hastalığı tetiklediğini ve bunlardan birinin de ağız kokusu olduğunu belirten uzmanlar, ağız içindeki enfeksiyonların da bakteri üretimini arttırdığını ve kokuyu tetiklediğini vurguluyor.

Gece boyunca sindirim kanalında biriken gazların, sabah ağız kokusu şeklinde ortaya çıktığını belirten uzmanlar, bu durumun herhangi bir sağlık sorunu olmadığını belirtiyor.

Ağız kokusunu engellemede ağız hijyeninin yeri büyüktür. Dişlerin aralarında kalan yiyecekler, diş üzerindeki plaklar ağız kokusuna sebep olur. Ayrıca uzun zaman iyi temizlenmeyen bölgelerde oluşan diş taşları, dişeti rahatsızlıkları ve çürükler ciddi ağız kokusu yaratır. Bunlar kişisel ağız hijyeni zayıf olanlarda rastlanan problemlerdir.