Bebeğin ilk altı ay ihtiyacı olan protein, yağ, demir ve vitamini anne sütünden karşıladığını işaret eden uzmanlar, anne sütü ile büyüyen çocuklarda astım, alerji, diyabet, obezite, kanserin daha az gözlemlendiğini savunuyor.

Bebeklerin yanı sıra annelerde de meme kanseri, yumurtalık kanseri, osteoporoz ve kansızlığın daha az gözlemlendiğini dile getiren uzmanlar, emzirirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar olduğu konusunda da hem fikir.

ANNELER EMZİRİRKEN BUNLARA DİKKAT!

Uzmanlar annenin emzirmeye başlamadan önce ellerini yıkayarak bebeğe mikrop bulaşmasını önlemesi gerektiğini, meme başını ve çevresini de temiz su ile silmesinin şart olduğunu dile getiriyor. Emzirirken hem bebeğin hem de annenin rahat, temiz ve yeterince sıcak bir ortamda oturması gerektiğini belirten uzmanlar, bebeğin yüz ve bedeninin anneye dönük olacak şekilde tutulmasının ve bebeğin başını tutan kolun gerekirse yastıkla desteklenmesi gerektiğini işaret ediyor.

Bebeğin başı kolun iç kısmına yerleştirilip aynı kol ve elle bebeğin kalça ve bacakları kavranmalıdır. Emzirirken bebek ile anne arasında göz teması kurulmasının şart olduğunu da hatırlatan uzmanlar, emzirmeye başlamadan önce temizlenmiş meme ucu, baş ve işaret parmakla yuvarlanarak daha belirgin hale getirilip yavaşça bebeğin üst dudağına dokundurularak bebeğin ağzının açılmasına yardımcı olunması gerektiğini hatırlatıyor.