Kulağın suya girmesiyle birlikte kulağa su kaçmasının da yaşandığını paylaşan uzmanlar, normal şartlarda kulaktaki balmumunun suyun kulak içinde ilerlemesini engellediğini ancak suyun kulağın derinliklerine kaçtığında durumun farklılaştığını vurguluyor.

Kulağın içine giren suyun tıkanma hissi yaratarak kişiyi rahatsız ettiğini, kulakta ağrı ve işitme kaybına bile neden olduğunu savunan uzmanlar, tedavi edilmediği takdirde kulaktaki sıvının işitme kaybı ve kulak zarı enfeksiyonu gibi sorunları da tekikleyebileceğinin üzerinde duruyor. Kulaktaki suyun mümkün olduğunca hızlı bir şekilde boşaltılmasının şart olduğunu dile getiren uzmanlar, bu konuda evde uygulayabileceğiniz birkaç tüyoda verdi.

Havuz, deniz veya banyo sonrasında kulağınıza su kaçtıysa mutlaka yerçekiminden faydalanmanız gerektiğini ifade eden uzmanlar, başınızı yana doğru yatırıp kulağınızı zemine paralel tutmanın, kulağınızı avucunuzla kapatarak birkaç saniye bastırmanın vakum etkisi yaratacağını kaydediyor.

Kulak pamuğu kullanmak isteyenlerin dikkatli olması gerektiğini dile getiren uzmanlar, çiğneme ve esneme yöntemlerinin de suyun tahliyesinde önemli bir yöntem olabileceğinin üzerinde duruyor.

KURUTMA MAKİNESİYLE SUYU BUHARLAŞTIRIN

Esansiyel Yağlar ve Kokuların Sağlık Üzerindeki Etkileri Esansiyel Yağlar ve Kokuların Sağlık Üzerindeki Etkileri

Kulağınızdaki suyu daha çabuk buharlaştıracak bir yöntemde saç kurutma makinesini kulağınıza tutmak. 15 – 20 santimetre uzaklıktan kulağınıza tutacağınız saç kurutma makinesiyle 30 saniye boyunca kulağınızdaki suyun buharlaşmasını sağlayabilirsiniz.

OKSİJENLİ SU KULAKTAKİ SUYUN ATILMASINI SAĞLAR

Halk arasında oksijenli su olarak tanımlanan hidrojen peroksitin kulaktaki sudan kurtulmanın önemli bir yolu olduğunu belirten uzmanlar, sıkışan sıvıları çıkartmak için kullanılabileceğini vurguluyor.

Damlalıkla su kaçan kulağa dört ile beş damla kadar hidrojen peroksit koymanızın ve bir iki dakika beklemenizin sıvının kolayca boşalmasını sağlayacağını unutmamalısınız.