Özellikle spor sonrasında iyi yıkanıp dezenfekte edilmiş havluların kullanılmasının önemli bir faktör olduğunu dile getiren uzmanlar, terle bulaşan enfeksiyonların taşınması açısından havluların önemli bir tehdit unsuru olduğunun altını çiziyor.

Spor salonları tarafından verilen terlik ve havluların yerine mutlaka kişisel eşyalarınızı kullanmanızı tavsiye eden uzmanlar, bulaşıcı hastalıklardan korunmak için atılacak en önemli adımın bu olduğunu vurguluyor.

Spor salonlarında genellikle olan nem ve ıslaklığın kötü hijyen koşullarıyla buluşması halinde mantar enfeksiyonlarının oluşacağını hatırlatan uzmanlar, spor salonlarında bulunan havuz ve duşların enfeksiyon kaynağı olabileceğini paylaşıyor. Özellikle obezite ve diyabet hastalarının bu mikroplardan daha kolay etkileneceğini vurgulayan uzmanlar önlem alınmasının şart olduğunu kaydediyor.

El yıkama alışkanlığının tüm enfeksiyon hastalıklarından korunmanın temelini oluşturduğunu hatırlatan uzmanlar, elleri yıkamanın mümkün olmadığı durumlarda ise ıslak mendil ile elleri ve kullanılacak aletleri dezenfekte etmenizi öneriyor.

Arda Turan'a İspanya'da Vergi Kaçırma Cezası Arda Turan'a İspanya'da Vergi Kaçırma Cezası

Spor salonu, sağlık kulübü gibi yerlerin seçimi esnasında dikkatli olunması gerektiğini ve mutlaka bu salonların enfeksiyon konusunda bilgili hekimler tarafından denetlenmesi gerektiğini de belirten uzmanlar, söz konusu yerlerin havalandırmasının çok iyi olması ve ısınma ile soğutma sistemlerinin düzgün çalışması gerektiğini belirtiyor.

Salonlara deride mantar şüphesi olanların doktor kontrolünden geçirilmesi gerektiğini ve iyileşme sağlanmadan alınmaması gerektiğini paylaşan uzmanlar, spor yapan kişilere yıllık olarak grip aşısının düzenli yapılmasını da öneriyor.