Kurban Bayramı alışveriş telaşının yaşandığı şu günlerin hemen ardından velilerin okul alışverişi telaşı içine gireceğini vurgulayan uzmanlar, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde de geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ders kitaplarının ücretsiz olacağını hatırlatıyor. Ancak velilerin cebini yakacak olanların kıyafet, çanta ve kırtasiye ürünleri olduğunu işaret eden uzmanlar, alışveriş için velilerin şimdiden uygun alışveriş arayışı içine girdiğini savunuyor.

18 Eylül Pazartesi okulların açılacağını kaydeden uzmanlar, ilkokula başlayacak olan bir öğrencinin İstanbul'da kıyafet ve ayakkabı için yaklaşık olarak 170 TL, kırtasiye için ise 200 TL harcayacağını ifade ediyor.

Okul öncesi eğitimden ilkokul 4. Sınıfa dek giyim harcamaları için 110 ile 140 TL arasında, 5. Sınıftan 8. Sınıfa dek 120 ile 150 TL arasında, 9. Sınıftan 12. Sınıfa dek ise 150 ile 160 TL arasında giyim harcamasının söz konusu olacağını vurgulayan uzmanlar, bu yıl kırtasiye ürünlerinde yüzde 25'lik bir artışın velileri beklediğini savunuyor.

Önümüzdeki eğitim öğretim dönemi için öğrencilerin çanta dahil tüm kırtasiye masraflarının 200 TL ile 265 TL arasında değişeceğini ifade eden uzmanlar, kırtasiye alışverişi yaparken üzerinde TSE damgası veya CE belgesi bulunan ambalajlı ürünlere yönelinmesini tavsiye ediyor.

Ucuz ama sağlıksız kırtasiye ürünlerinin çocukların güvenliğini ve hayatını tehdit edeceği üzeride duran uzmanlar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği çalışmalardan sonra piyasada güven oranının yüzde 99'a dek çıkmış olsa bile ambalajları kontrol etme alışkanlığının şart olduğunun altını çiziyor.