24 Haziran seçimlerine ittifak oluşturarak giren CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti ve Saadet Partisi seçimlerin ardından 'tamam' dedi. İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında seçimlerinde sona ermesiyle Millet İttifakı'nın da sona erdiğini açıkladı.

İYİ Parti Sözcüsü Çıray'ın açıklamalarının ardından Saadet Partisi'nden de benzer bir açıklama gelirken Ankara kulislerinde CHP'nin ittifaktan yana olduğu konuşuluyor. Öte yandan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Erzurum temasları sırasında İYİ Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ettiği sıralarda bu açıklamanın yapılması da dikkat çekti.

Basının karşısına geçen İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, olası bir erken seçime yönelik soruları da değerlendirdi. 2019 yerel seçimlerinin öne çekileceğine ilişkin iddiaları değerlendiren Çıray, "İYİ Parti her seçime hazırdır." yanıtını verdi.

BİZİM İŞBİRLİĞİMİZ KOALİSYON DEĞİLDİ

"Bu ekonomik şartlarda bu hükümetin erken seçime gidebileceğini zor görüyorum. Ancak CHP kendi içindeki sorunları erteleyebilmek için böyle bir erken seçim kavramını ortaya atmış olabilir. Bizim yaptığımız işbirliği bir koalisyon değildi, bir seçim işbirliğiydi. Seçim hilelerine karşı oyların yabana gitmemesi için bir seçim işbirliği, ittifakı kurmuştuk. Bu seçimlerin sona ermesiyle birlikte bu seçim işbirliğine, ittifakına şu anda bir ihtiyaç kalmamıştır. İYİ Parti kendi hükmü şahsiyeti altında kendi özel siyasetini üreterek, Türk milletiyle paylaşacaktır. Erken seçimler konusunda da doğmamış çocuğa don biçmenin bir anlamı yoktur. Önce bir getirsinler görelim."

KARAMOLLAOĞLU: İTTİFAK, GENEL SEÇİMLERLE İLGİLİ BİR KONUYDU

Konuyla ilgili bir açıklamada da Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'dan geldi.

Genel seçimlerin ardından Millet İttifakı yapan partilerin liderlerinin ne zaman bir araya geleceğiyle ilgili bir soruya Karamollaoğlu, "İttifak, genel seçimlerle ilgili bir konuydu. İttifak ömrünü o noktada tamamladı" cevabını verdi.

Erdoğan'dan Şanlıurfa Mitinginde Önemli Mesajlar Erdoğan'dan Şanlıurfa Mitinginde Önemli Mesajlar

CHP, İTTİFAKIN DEVAM ETMESİNDEN YANA

NTV'ye konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ise "Biz 'Millet İttifakı' değerlerine bağlıyız" dedi.

Tezcan, "Millet İttifakı'nı bir araya getiren değerlerin, hala ihtiyaç duyulan değerler olduğunu görüyoruz. Parlamentoda da beraber uyumlu çalışmanın düşüncesindeyiz" ifadelerini kullandı.