Neredeyse merkez medya dediğimiz her televizyon kanalında izdivaç programları yayınlanıyordu. Bu programların seviyesi o kadar düşmüştü ki, artık izleyici isyan etmeye başlamıştı.

Televizyon izleyicileri bu rezilliklere daha fazla dayanamayıp sosyal medya üzerinden bu programları yerden yere vurmuştu. İzleyiciler ayrıca bu izdivaç programlarını Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)'e de telefon ve internet üzerinden şikayet etmişlerdi.

Gelen şikayetlere uzun süre direnen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, baskılara daha fazla dayanamadı ve geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu yaptığı açıklama da artık izdivaç programlarına izin vermeyeceklerini duyurdu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun bu açıklamasının ardından gözler izdivaç programı yayınlayan televizyon kanallarına çevrilmişti.

İzdivaç programı yayınlayan televizyon kanallarından biri olan Star TV, Zuhal Topal'ın sunduğu 'Zuhal Topal'la' isimli izdivaç programını yayından kaldırdığını duyurmuştu. Star TV Zuhal Topal'la programının yayından kaldırılmasının ardından Zuhal Topal ile de yollarını ayırmıştı.

İzdivaç programını kaldırdığını duyuran bir başka kanal da ATV oldu. ATV, Esra Erol'un sunduğu izdivaç programının yayından kaldırıldığını duyurdu. Ancak Star TV'nin Zuhal Topal'a yaptığı gibi programın sunucusuyla yollarını ayırmak yerine, Esra Erol'a farklı bir programın sunuculuğunu verdi.

ATV yaptığı açıklama ile Esra Erol'un sunduğu izdivaç programının yayından kaldırıldığını ancak Esra Erol'un 'sosyal proje' olan bir programı sunmaya başlayacağını duyurdu.

Sosyal Projenin nasıl bir program olacağı ise şuan için merak konusu.

RTÜK'ün sert tutumunun ardından izdivaç programı yayınlayan diğer televizyon kanallarının da izdivaç programlarını yayından kaldırdıklarını duyurması bekleniyor.