RTÜK'ün izdivaç programlarını yasaklamasının ardından tüm kanallar Müge Anlı ile Tatlı Sert programını taklit ederek cinayet çözme programlarını yayın akışına aldılar.

RTÜK evlilik programlarını yasaklayınca sunucuların yeni ekmek kapısı cinayet çözme programları oldu.

ATV'de Müge Anlı ile Tatlı Sert programını sunan Müge Anlı yıllardır çözülemeyen cinayetleri çözüyor, bulunamayan kayıpları buluyordu.

Evlilik programlarının yasaklanmasıyla boşta kalan sunuculardan Esra Erol, Seda Sayan, Serap Paköz başta olmak üzere bir çok ünlü isim cinayet çözme ve kayıpları bulma formatıyla program yapmaya başladı.

Tv8'de Serap Paköz'ün sunduğu Gerçeğin Peşinde programı 11 yıl boyunca çözülemeyen cinayeti çözerek büyük bir televizyonculuk başarısına imza attı. Bu gelişmenin ardından uzun yıllardır Atv'de 'Tatlı Sert' programını sunan Müga Anlı'da yıllarca çözülemeyen cinayeti 3 saatte çözerek Serap Paköz'e "Bir numara benim" mesajı verdi.

Seda Sayan da boş durmayarak, Amerika Birleşik Devletlerinin Florida eyaletinde meydana gelen İrma Kasırgasında Ahu Tuğba'nın kızı kaybolmuştu. Hemen harekete geçen Seda Sayan yaptığı program ile Ahu Tuğba'nın İrma Kasırgasında kaybolan kızını buldu.

Bazı izleyiciler ise bu durumdan oldukça şikayetçi. Özellikle anı akım medya dediğimiz televizyon kanalları sadece bu programlara yer verince izleyici de şikayet etmeye başladı.

Bir çok izleyici sosyal medya hesabından 'Evlilik programlarından kurtulduk şimdi cinayet çözme programları başladı' diyerek tepkisini dile getirdi.