İzmir'in Foça ilçesine bağlı Yenifoça mahallesinde bulunan arıtma tesisindeki tanklardan birinin tahliye borusunda çatlak meydana geldi. Tankın tahliye borusundaki bu çatlaktan sızan kırmızı renkli su denizi kırmızı renge boyadı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklama da, arıtma tesisinde ki tanklardan birinin tahliye borusunda bir çatlak meydana geldiği, bu çatlağın hemen fark edilip 10 dakika içerisinde önlem alındığı ve tamiratın yapıldığı belirtildi. İZSU'dan yapılan açıklamanın devamında; "Mevcut çatlaktaki arıza giderildi ancak bu süre içinde arıtma tesisi içindeki yağmur suyu hattına ulaşan tanktan gelen su, tesis dışındaki deşarj hattında bulunan mevcut suyun debisinin de fazla olması nedeniyle seyrelerek denize ulaştı. Sızıntı suyunun daha fazla yayılmasını önlemek amacıyla iş makineleri ile hızla temizlik çalışması başlattık. Bariyer kurarak da gereken önlemi alacağız. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'nı da bilgilendirdik." Denildi.

Çatlağın çok kısa sürede giderilmesine rağmen, kısa sürede denizin kırmızı renge büründüğünü gören vatandaşlar durumu anlayana kadar korku yaşadılar.

Olayın arıtma tesisindeki bir tankın tahliye borusunda meydana gelen çatlaktan dolayı olduğunu öğrenen vatandaşlar rahat bir nefes aldılar.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü çalışanlarının olaya kısa sürede müdahale etmesiyle, kırmızı rengin denizin büyük bölümüne yayılması engellenmiş oldu.