İzmir'in ekol eğitim kurumlarından Atatürk Lisesi'nde yaşananlar günlerdir manşetlerden düşmüyor. Öğrencilerin mezuniyet töreninde İzmir Marşı söylemesine engel olan müdür Selamettin Demirhan, hakkında açılan inceleme sonrası görevden alındı.

Mezuniyet heyecanı yaşayan öğrencilerin hep bir ağızdan seslendirdikleri İzmir ve Onuncu Yıl Marşı'na siyasi slogan diyen müdür Demirhan günlerdir tepkilerin odağı halindeydi. Okulun mezunlar derneği tarafından da şiddetle eleştirilen Demirhan, vali kararıyla görevinden alındı.

Öğrencilerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganına kızan müdür Demirhan sahneye çıkarak, "Kemal'in askerleriyiz' sloganı atmıştı. Bunun üzerine Demirhan sahneye çıkarak mikrofondan öğrencilere müdahale etmiş, 'Ben bu okulda okul marşından başka bir marş söyletmem. Başka slogan attırmam' demişti. Öğrencileri okul müdürünü yuhalayarak protesto etmiş ve İmzir Marşı'nı tekrar söylemişti. Müdür Demirhan da öğrencilerin sesini bastırmak için hoparlörlerden yüksek sesli pop müzik yayını başlatmıştı.

İzmir'in en eski okullarından Atatürk Lisesi'nin mezuniyet töreninde öğrencilerin, Onuncu Yıl ve İzmir Marşı okumasına engel olmak istediği ileri sürülen okul müdürü Selamettin Demirhan görevden alındı.

VALİDEN 'MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALIN' TALİMATI

İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın okul müdürü Selahattin Demirhan'ın görevinden alınması için talimat verdiğini açıkladı. Bayır, 'Size bir söz verdik. 40 dakika önce vekilimiz Atila Sertel ile İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın yanındaydık. Durumu anlattık. Başkaları da başka şeyler anlatmış. Bizim anlatmamız üzerine telefonu yanımızda kaldırdı. İl Milli Eğitim Müdürü'nü aradı. 'Derhal bu müdürü görevden alacaksın' talimatını verdi. Bu gelişme yanımızda yaşandı. Yarın basına resmi haber düşer. Eğer bu müdür görevden alınmazsa mücadelemiz devam edecek. Ancak Valimiz, şu an Müdürü görevden almıştır' dedi. Bayır'ın açıklaması protestocular tarafından sevinçle karşılandı. Okul müdürü hakkında soruşturma açıldığı da bildirili.