Dünya'nın en büyük balık pazarı Japonya'da bulunuyor. Her gün binlerce kişinin alışveriş için buluştuğu bu pazara turistlerin ilgisi de oldukça fazla.

2-62

TON BALIĞI 1.7 MİLYON DOLAR

Balık pazarında bir yılda 4 milyar dolarlık alışveriş yapıldığı tahmin ediliyor. Tek bir ton balığa 1.7 milyon dolara satılıyor.

9-6

HERGÜN 21 MİLYON DOLARLIK SATIŞ

Balıkçılar, toptancılar ve Japonya'nın en iyi suşi restoranlarının sahipleri, her gün 21 milyon dolardan fazla taze balık alıp satmak için biraraya geliyor. Tokyo'da bulunan dünyanın en büyük balık pazarı olan Tsukiji Balık Pazarı'nda tek bir orkinos balığı 1.7 milyon dolara satılabiliyor.

UFO, Görülemeyenlerin Arayışı ve Gerçeklik Sorgusu UFO, Görülemeyenlerin Arayışı ve Gerçeklik Sorgusu

f-2

BALIK MÜZAYEDESİ TURİSTLERİN GÖZDESİ

Business Insider'ın haberine göre balık pazarı son on yılda, beklenmedik bir şekilde Japonya'nın turistler tarafından en çok ziyaret edilen yerlerinden biri oldu.2013 yılında tek bir orkinos balığının 1.75 milyon dolara satıldığı açık arttırmayı binlerce turist izledi.

YENİ BALIKHANENE HİZMETE GİRECEK

Ancak pazarı görmek için zaman azalıyor. Çünkü balık pazarı, Ekim ayında 5.2 milyar dolarlık bir yatırımla yeni yerine taşınacak. İişte yüzlerce turistin ilgisini çeken Japonya'nın balık pazarı;

GÜNDOĞMADAN BALIKLARI GÖRMEYE GELİYORLAR

Pazarı ziyaret etmek için en uygun zaman gün doğumundan önce balıkçıların ava çıktığı ve satılacak olan balıkların hazırlandığı zaman.

Balık pazarı iki parçadan oluşuyor. Jögai-shijo şusi restoranlarının ve toptan restoran malzemelerinden yiyeceklere kadar her şeyi satan dükkanların bir karışımı. Jönai-shijo, toptancıların balıklarını restoranlara sattığı yer.