TCMB, Politika Faizini Yüzde 50'ye Yükseltti TCMB, Politika Faizini Yüzde 50'ye Yükseltti

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, kaçak sigara konusunda gerekli önlemleri aldıklarını bunu tamamen ortadan kaldırmak için çaba gösterdiklerini söyledi. Kaçak sigarada kullanım oranının düştüğünü belirten Pekcan, elde edilen gelirin şu anda 4 milyar doları aştığını vurguladı.

Pekcan açıklamasında organize terör örgütlerine finansman sağlamakta ilk sırada yer alan kaçak sigara ve tütün mamullerinin kamu düzenine yönelik bir tehdit unsuru olduğunun altını çizerek üreticilerin de mağdur olmasına sebebiyet verdiğini dile getirdi. Milli ekonomide düzeni sağlamak adına sigara kaçakçılığına karşı büyük bir mücadele verdiklerini söyleyen Pekcan, yapılan denetim ve kontrollerin de aralıksız olarak devam ettiğini ifade etti.

Kaçak Sigara İle Mücadele

Pekcan, kaçakçılığın önüne geçebilmek adına uluslar arası kuruluşlar ile iş birliği içerisinde olduklarını belirterek ileri teknolojiden de faydalandıklarını altını çizmeden geçemedi. Son 5 sene içerisinde yürüttükleri operasyonlarda şu ana kadar 60 milyon paket kaçak sigara yakaladıklarını söyleyen Pekcan, 5 haftalık süreçte de bu rakamın 2,5 milyon paket olduğunu ifade etti.