Erkeklerde daha fazla saç dökülmesine rastlandığını düşünenlerdenseniz hata yapıyorsunuz. Çünkü erkeklerde olduğu gibi kadınlarda da saç dökülmesi genetik faktörlere dayanıyor. Elbette ki bahsettiğimiz bu saç dökülmesi erkeklerdeki gibi şiddetli bir kelliğe neden olacak kadar olmuyor.

Uzmanlar tarafından kadın tipi saç dökülmesi olarak tanımlanan bu dökülme şekli androjen hormonlarının etkisi ile ortaya çıksa da dökülmenin yaşandığı kişide genellikle androjen hormon seviyesi normal gözükebiliyor. Erkeklerde daha ileri yaşlarda bu hormonla ilgili sıkıntılar söz konusu oluyor.

Erkeklerin aksine kadınların saçlı derisinin tamamında saçların inceldiğini veya seyrekleştiğini vurgulayan uzmanlar, aslında bu tip saç dökülmesinin aniden gelişmeyeceğini, ömrünü tamamlayan saç dökülünce yerine daha incesinin gelerek ortaya çıktığını hatırlatıyor.

Sürekli olarak bu olay tekrarlandığından yıllar içinde özellikle tepe bölgesinde saçların seyrekleştiğinin gözlemlendiğini ifade eden uzmanlar, menopoz sonrası veya androjenlerin kanda belirgin yükseldiği durumlarda erkeklerdeki kadar alın ve tepede açılmanın söz konusu olabileceğini savunuyor.

Kadınlar için erkek tipi saç dökülmesini kabullenmenin daha zor olduğunu belirten uzmanlar, bu tip dökülmelerin saça dışarıdan uygulanan veya ağız yoluyla alınan bazı ilaçlarla erken dönemde tedavi edilebileceğini vurguluyor.

Kadınlardaki saç dökülmesine yönelik tedavide pek çok etkenin göz önünde bulundurulması gerektiğini kaydeden uzmanlar, saçın sıklığı, saç çapı ve saçın dökülme tipine bakılarak, kan tahlili yapılarak saç dökülmesinin nedeninin bulunmasının şart olduğunu ifade ediyor.

Kadınlardaki saç dökülmesine engel olabilmek adına saçlı deriye lokal uygulanan ilaç, vitamin ve besin takviyelerinin önemli olduğunu paylaşan uzmanlar, saç dökülmesinin sadece dökülmeye sebep olan etkeni bilip ona karşı önlemler alınarak durdurulabileceği konusunda hem fikir.