Zamanda 5 ile 8 yıl geriye gitmenin üstelikte bunu yalnızca 30 ile 60 dakika arasında gerçekleştirmenin mümkün olduğunu belirten uzmanlar, pratik estetik uygulamalar konusunda mutlaka araştırma yapmanızı tavsiye ediyor.

Peki ama sizi bambaşka bir havaya sokacak olan dolgu ve botoks nasıl işlemler?

5 ile 7 yıl arasında daha genç görülmenizi sağlayan ve kullanılan ürünün özelliklerine göre etkisi 4 ay ile 24 ay kadar devam eden dolgunun, lokal anesteziyle birlikte yaklaşık 15 ile 20 dakikada vücuda ince bir enjektör ucuyla enjekte edildiğini hatırlatmalıyız. Su tutma ve dolgunluk oluşturma özelliğine sahip dolgu maddelerinin kısa bir sürede etki gösterdiğini ve belli bir süre sonrada vücuttan atıldığını dile getiren uzmanlar, özellikle kadınların şakak ve alın, burun ve dudak gibi bölgelerinde dolgunun uygulanabildiğini paylaşıyor.

Kadınlara yaklaşık 3 ile 7 yıl arasında gençlik sağlayan botoksun, kaslarda geçici olarak kasılmanın önüne geçtiğini dile getiren uzmanlar kaz ayakları, mimik kaslarının hareketiyle ortaya çıkan alın çizgileri, kaş çatma çizgileri ve dudak çizgilerin düzeltilmesinde etkili olduğunu hatırlatıyor. Küçük iğnelerle kas dokusuna yapılan uygulamanın etkisinin üçüncü günden itibaren başladığını ve tam anlamıyla bir hafta sonra ortaya çıktığını belirten uzmanlar, yapılan doz ve kişisel faktörlere bağlı olarak etkisinin en az 4 en fazla 6 ay kadar devam ettiğini vurguluyor.