Uzmanlar henüz doğmadan önce kalbimizin çalışmaya başladığını ve dinlenmek nedir bilmeden her gün 100 bin kez attığını hatırlatıyor ve bu muazzam organımızın 10 tonluk bir tankı doldurabilecek kanı pompalarken çoğu zaman çalıştığının bile farkına varmadığımızın altını çiziyor. Kalbinizi herhangi bir ağrı, sıkışma veya düzensiz atımla hatırladığınızı belirten uzmanlar, uzun bir ömür için kalbinizin kıymetini sağlıklıyken binmeniz gerektiğini ifade ediyor.

Dünya genelinde her yıl milyonlarca kişinin kalp hastalıklardan hayatını kaybettiğini paylaşan uzmanlar, yaşayan ancak hayatında kısıtlama yaşayanların sayısının da çok fazla olduğunu savunuyor. Uzmanlar kalp sağlığını bozan nedenlerin başında sigaranın bulunduğunu işaret ederken, şeker hastalığının da en büyük tehditler arasında olduğunu açıklıyor.

Yüksek tansiyonun sebepleri arasında obezitenin ve fazla tuz tüketiminin bulunduğunu kaydeden uzmanlar, sağlıklı bir hayat için günde en az 10 bin adım atmak gerektiğini dile getiriyor. Bunun için fırsat yaratmanın insanların elinde olduğunu paylaşan uzmanlar, özellikle iş yerlerinde ve apartmanlarda asansör kullanımından uzak durulması gerektiğini kaydediyor. Genç nesillerin sağlıklı olabilmesi için mutlaka hareket etmesi gerektiğini açıklayan uzmanlar, son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle birlikte gençlerin bilgisayar başından kalkmaz hale geldiklerini bunun da önemli bir tehdit olduğunu hatırlatıyor.

Uzmanlar sağlıklı bir kalp için daha hareketli olmaya çalışmak, yemek porsiyonlarını küçültmek, adım sayısını arttırmak, düzenli kalp muayenesi yaptırmak, tansiyon, şeker ve kolesterol ölçtürmek gerektiğinin altını çiziyor.