Türkiye'de yaz aylarının çok sıcak geçmesi sebebiyle, kamu çalışanlarına yaz dönemi kıyafeti uygulaması yapılıyordu. Yaz dönemi kıyafet uygulaması ile zorunlu olan ceket ve kravat takma zorunluluğu kaldırılıyordu.

15 Mayıs'ta kamu çalışanları için ceket ve kravat takma zorunluluğu kaldırılarak yaz dönemi kıyafet uygulamasına geçildiği duyurulmuştu. Ancak yazın sona ermesi sebebiyle yaz dönemi kıyafet uygulaması da sona erecek.

Birçok valilik, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında kamuda çalışan memurların 18 Eylül 2017 tarihinden itibaren kış dönemi kılık kıyafet uygulamasına uymaları için resmi bir yazı yayınladı.

CEKET VE KRAVAT TAKMA ZORUNLULUĞU GELİYOR

Yani 18 Eylül 2017 günü itibari ile kamu çalışanlarına tekrardan ceket ve kravat takma zorunluluğu geliyor.

Kış dönemi kılık kıyafet uygulamasına göre; bürolarda görevli bayan ve erkek personel kılık kıyafet yönetmeliği ve bu konudaki Başbakanlık Genelgesine uygun kılık-kıyafetle çalışabilecekler. Üniforma giymek zorunda olan memurların ise kurum ve kuruluşun özel yönetmeliklerinde belirtilen usul ve esaslara uymak mecburiyetinde oldukları belirtildi.

KANUNA UYMAYANLAR CEZALANDIRILACAK

Kış dönemi kılık kıyafet uygulamasına uymayanlara, kravat ve ceket takmayanlara ve üniforma giymesi zorunlu olup da giymeyenlere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında cezai işlem uygulanacağı belirtiliyor.