Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki bir jandarma karakoluna bomba yüklü bir araç ile intihar saldırısı gerçekleşti.

İntihar saldırısında Karakolun etrafını çevreleyen beton bariyerlere çarparak patlayan bomba yüklü aracın içerisinde terörist param parça olarak öldü. Jandarma Karakolu'nda görevli olan bir asker ise yaralandı.

İntihar saldırısının gerçekleştirildiği Jandarma Karakolu Diyarbakır – Bingöl Karayolunda olan ve Diyarbakır'ın Lice İlçesine 15 kilometre uzaklıktaki Duru Jandarma Karakolu…

AYNI KARAKOLA DAHA ÖNCE DE SALDIRI OLMUŞTU

Bu karakola daha önce de birkaç kez terör saldırı yapıldığından dolayı karakolun çevresi beton bariyerler ile çevrelenmişti.

BETON BARİYERLER FACİAYI ÖNLEDİ

Karakolun etrafının beton bariyerlerle çevrili olması büyük bir facia yaşanmasını engelledi.

SALDIRI SABAH KARŞI GERÇEKLEŞTİ

Duru Jandarma Karakolu'na yapılan bu hain saldırı bu sabah saat 06:00 sularında meydana geldi. Olay yerine hemen bir çok zırhlı araç, ambulans ve itfaiye gönderilirken, bölgede helikopter destekli geniş kapsamlı bir operasyon başlatıldı.

DUR İHTARINA UYMADI

Alınan ilk bilgilere göre, bomba yüklü cinsi henüz açıklanmayan araçla gelen PKK'lı teröriste 'Dur' ihtarında bulunuldu. PKK'lı terörist bu uyarıya uymayınca ateş açıldı.

PATLAMA ÇOK ŞİDDETLİYDİ

Bomba yüklü araç karakolun güvenliği için önceden yerleştirilen beton bariyerlere çarparken, şiddetli bir patlama ile infilak etti. Teröristin intihar saldırısında duyulan şiddetli patlama sesi Lice İlçe merkezinden de duyuldu.