Cumhurbaşkanı'na suikast girişimi ve 2 polisin şehit edilmesi ile ilgili Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemsesinde 43 tutuklu 47 sanıklı davada bugün karar çıkması bekleniyor.

Karar duruşması önce Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi'nden dört araçla alınan tutuklu sanıklar, geniş güvenlik önlemi altında Duruşmanın yapılacağı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası salonun altında garaj alanına direk araçlarla giriş yaptı.

Daha önceki bazı duruşmalarda sanıklar duruşma salonuna araçtan indirilerek yaya olarak alınırken, son karar duruşmasında sanıklar içeriye araçtan indirilmeden alındı.

KARAR GÜNÜ BUGÜN

Saat 9:30'da başlaması planlanan duruşma öncesi şehit polis Nedip Cengiz Eker'in annesi ve babasıda duruşma salonuna geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın karar duruşması için gelirken, sanıkların son sözleri alındıktan sonra verilecek ara karar sonrası nihai karar sanıkların yüzlerine okunacak.

FETULLAH GÜLEN BİR NUMARALI SANIK

FETÖ elebaşı Fettulah Gülen'in "bir numaralı " sanık olarak yer aldığı iddianamede , 3'ü firari 44'ü tutuklu 47 sanığın Cumhurbaşkanına suikast, "anayasayı ihlal" " yasama organına karşı suç ","hükümete karşı suç", "silahlı terör örgütüne üye olma ", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs etme", "kasten öldürmeye teşebbüs", "zincirleme şekilde cebirve tehdit kullanarak kişiyi hürrriyetinden yoksun kılma ", "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama", "Cumhurbaşkanına hakaret", "nitelik yağma " suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.

Saldırıyı gerçekleştiren FETÖ'nün"suikast timi" ndeki biri firari 37 asker için en az 6 'şar kez ağırlaştırılmış müebbet talep ediliyor.