İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr Canan Karatay, katıldığı 'Lahana Festivali'nde 'Ben ufak tefek bir insanım ama herkes benden korkuyor' dedi. Karatay açıklamalarında lahananın sağlıklı beslenmedeki yeri ilgili de bilgiler vererek, 'Lahana turşusu kanseri önler'açıklaması yaptı.

canan-karatay-lahana2

BEN UFAK TEFEK BİRİSİYİM

Nigde'de düzenlenen 'Lahana Festivali'ne katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof.Dr. Canan Karatay,kendisine 'Hocam sizin için televizyonda çok büyük görünüyor' diyen bir kişiye, 'Ben ufak tefek bir insanım ama herkes benden korkuyor' dedi.

Türkiye'nin önemli lahana üretim merkezlerinden Niğde'nin or İlçesi'ne bağlı Kaynarca Köyü'nde düzenlenen 'Bor Kaynarca Köyü 1. Lahana Festivali'ne Prof. Dr. Canan Karatay da katıldı. Bor Belediyesi ve Lahana Birliği tarafından Kaynarca İlkokulu'nda düzenlenen organizasyonda lahana sarması yarışması düzenlendi ve öğrencileri tarafından çeşitli gösteriler yapıldı.

LAHANA TURŞUSU KANSERİ ÖNLER

Etkinlik kapsamında Prof. Dr. Canan Karatay, lahana tarlasını gezdi. Lahananın faydaları hakkında açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Karatay şunları söyledi:

' Hastalanmamak için kış ayında ne yapalı aşımı yapalım diye soruyorlar. Kış ayında lahanın çorbasını için, turşusunu yapın, tüketin. O zaman hastalanmazsınız. Lahanın turşusu dünyanın en önemli tıbbi malzemelerinden birisidir. Kanser olmanızı önler, kalp hastası olmanızı önler, karaciğerinizin yağlanmasını önler, şekeri düzenler, Alzheimer'ı önler, Doğal prebiyotiktir. Bağırsaktaki dost bakterileri besler. Turşusu da çok önemlidir.

Bütün sağlığımız bağırsaklarda yaşar, bağırsağı besler' dedi. Doğal sirke ile yapılan lahana turşusunun da vücuda çok katkısı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Karatay, 'Ev sirkesiyle doğal turşu yapın, Mikropları öldürür, bağırsaklardaki mikropları öldürür, virüsleri, bakterileri, toksinleri atar.