Google ve Microsoft'un Yenilikçi Hamleleri Google ve Microsoft'un Yenilikçi Hamleleri

Son zamanlarda hepimiz teknolojinin tam anlamıyla esiri haline geldik. Hayatımızın her alanında cep telefonlarına ve tabletlere bağımlıyız. Yapılan araştırmalar özellikle yayaların yürürken kullandıkları elektronik aletlerin pek çok kazayı beraberinde getirdiğini ortaya koyuyor.

Hükümetler konuya el atmak ve kazaların önüne geçmek için büyük mücadele veriyor. Hollanda'nın Lahey yakınlarındaki Bodegraven - Reeuwijk kasabasında akıllı telefon kullananların güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmelerini sağlayan bir ışık kullanıma alınmıştı.

Şimdide Honolulu'da elektronik cihazlarla ilgili önemli bir karara imza atıldı. Honolulu yerel yönetimi yayalar için karşıdan karşıya geçerken elektronik cihazlara bakmayı yasadışı ilan eden yasayı onayladı.
25 Ekim 2017'de yürürlüğe girecek olan yasa akıllı telefonlarını, video oyunlarını, çağrı cihazlarını ve dizüstü bilgisayarlarını da kapsıyor.

Ellerindeki küçük ekrana bakarak araçların arasından ilerlemeye çalışanların 25 Ekim'den itibaren suçlu duruma düşeceğini ve para cezasına çarptırılacağını belirten yöneticiler, böylesi bir yasaya uzun süreden beri ihtiyaç olduğunu işaret ediyor.
Honolulu Belediye Başkanı Kirk Caldwell vatandaşlarında sağduyunun hakim olmasını ve böylesine bir yasayı yürürlüğe sokmayı istemediğini dile getirirken, sağduyudan yoksun kişiler nedeniyle can sağlığını korumak adına böyle bir karar almak zorunda kaldıklarını paylaştı.

25 Ekim'den itibaren polisin karşıdan karşıya geçerken akıllı cihaz kullanan kişileri durduracağını ve cezaların her defasında katlanacağını belirten yetkililer ilk cezanın 15 ile 35 dolar arasında olacağını hatırlattı. İkinci ezanın 35 ile 75, üçüncü sezanın ise 75 ile 99 dolar arasında olacağını işaret eden yetkililer, sokakta telefonla konuşmanın yasal olduğunu belirtiyor.

ABD'nin hemen hemen tüm eyaletlerinde araba kullanırken cep telefonu kullanmayı yasaklayan bir yasa bulunduğunu vurgulayan Honolulu Belediye Başkanı Kirk Caldwell, Honolu'nun ABD'de elde cihaza bakarken karşıdan karşıya geçişi yasaklayan ilk büyük şehir olduğunu hatırlattı.