Kerkük İl Meclis üyesi ve Irak Türkmen Cephesi sözcüsü Ali Mehdi, IKBY'nin 25 Eylül'de gerçekleştirdiği bağımsızlık referandumunda Türkiye'nin tavrıyla ilgili olarak' Tanklar Habur Kapısı çevresinde tatbikatında tozu dumana kattılar ama bir şey yok' dedi.

TTKE

KATLİAM OLMADAN YETİŞİN

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün 'Katliam olmadan yetişin' başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı.

'Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak'taki referanduma tepkisini 'Bir gece ansızın gelebiliriz' diye açıkladı. Sözcü Mehdi, 'Biz orada büyük bir katliama uğrarsak ancak Bir gece ansızın gelebilirler diyoruz. Aksi halde geleceğinizi beklemiyoruz. Gecikildikçe umutlarımız da azalıyor' dedi.

Birkaç gündür Ankara'da bulunan Mehdi ile görüştüğünü dile getiren Öztürk, Türkmenler'in Türkiye'den umudunu kestiklerini ileri sürdü.

PAPA

GECENİN GÜNDÜZÜ KALMADI

Mehdi'nin kendisine, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, referanduma tepkisini 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sözleriyle açıkladı. Ancak, bu gecenin gündüzü hala olmadı. Biz orada büyük bir katliama uğrarsak ancak 'Bir gece ansızın gelebilirler' diyoruz. Aksi halde geleceğinizi beklemiyoruz. Biz de bunun barışla çözülmesini istiyoruz' dediğini aktardı.

BAHÇELİ MORAL İÇİN KONUŞTU

Saat Endüstrisinde Öne Çıkan Ülkeler ve Markalar Saat Endüstrisinde Öne Çıkan Ülkeler ve Markalar

Adım atan olmadı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ' 5 bin ülkücü Kerkük'e gitmek için bekliyor' sözlerini de değerlendiren Ali Mehdi, 'Bunun sadece moral amaçlı olduğunu düşünüyoruz. 2003'ten bugüne kadar hiçbir kurum ve kuruluştan siyasi destek görmedik. 2014 'ten sonra Kızılay, TİKA ve AFAD'ın başta Türkmenler olmak üzere Irak'a yardımları oldu' dedi.