Sağlıklı Gençlik ve Ebeveyn İlişkileri Nasıl Olmalı ? Sağlıklı Gençlik ve Ebeveyn İlişkileri Nasıl Olmalı ?

Kedi gözü makyajın kattığı gizem ve şıklık tartışılmaz olduğuna göre, "kedi gözü makyajının püf noktaları nelerdir," diye herkes en az bir kere düşünmüştür. Kedi gözüne sahip olmak için yapılması gerekenler aslında zor değildir. Sadece biraz özen, dikkat ve kaliteli makyaj malzemeleri gerekmektedir.

Kedi Gözü Makyajı İçin Gerekli Malzemeler

Kedi gözü makyajı ile simsiyah gözler ve keskin bakışlar ortaya çıkarmak istendiği için, simsiyah renkli ve kaliteli göz makyaj ürünlerine ihtiyaç vardır.

Göz Kapağı: Öncelikli olarak simsiyah sivri uçlu bir göz kalemine ihtiyaç vardır. Eğer kalem yerine fırça tercih edilecekse, ince uçlu keskin hatlı bir eyeliner fırçası seçilebilir. Siyah göz kalemini tamamlayacak koyu ve mat renkli bir far gereklidir. İsteyenler hafif ışıltılı bir far da tercih edebilir. Ardından farı sürmeye yardımcı sık kılları olan bir far karıştırma fırçası edinilmelidir. Bu sayede farı doğru biçimde uygulamak mümkün hale gelecektir.

Kaşlar: Kaşları doldurmak için bir kaş farı gereklidir. Böylece daha keskin bakışlar ortaya konabilir.

Kirpikler: Son olarak kirpikleri kıvırmak ve hacim vermek için kirpik kıvırıcı ve bir rimele ihtiyaç vardır.

Kedi Gözü Makyajının Püf Noktaları

Kedi gözü makyajı yapımında kaliteli malzemelerin yanında dikkat edilmesi gereken belli başlı noktalar bulunmaktadır. Simsiyah ve kirpik diplerinde boşluk bırakmayacak şekilde çekilecek bir göz kalemi ile işe başlanır. Çekilen kalemin kalınlığı isteğe bağlı olmakla birlikte kuyruğunun sivri olmasına özen gösterilmelidir. Kuyruk istenildiği kadar uzatılabilir. Ardından koyu renkli göz farı bir karıştırma fırçası yardımıyla gözün katlanma bölgesine uygulanmalıdır.

İyice dağıtılan göz farı ile kaş altında kalan boşluğa hafif bir parlaklık ve ışıltı vermesi için toz highlighter uygulanabilir. Böylece daha derin bakışlar yakalanması mümkün olur. Bu işlemlerin ardından kaşları belirginleştirmek ve kedi gözlerini jı ortaya çıkarmak için kaş rengine çok yakın olacak şekilde edinilen bir kaş farı ile kaştaki boşluklar hafifçe doldurulmalıdır. Ardından hacimli, kıvrık ve dolgun kirpikler için kirpik kıvırıcı yardımıyla kirpikler kıvrılmalı, ardından simsiyah ve topaklanmayan bir rimel ile son dokunuş yapılmalıdır. Simsiyah, çekici ve alımlı kedi gözleri elde etmek işte bu kadar kolay!