Son yayımlanan KHK'dan 413 kilometrekarelik 107 bin nüfuslu Bursa'nın Gemli İlçesinin taşınması kararı çıktı. Kararla ilgili konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 'Gemlik'te insanlara güvenli mekanlar tesis edeceğiz.

HABER İLÇEYİ SEVİNDİRDİ

Şu an 6 şiddetinde bir deprem olsa, bu binalarda binlerce insanımız hayatını kaybeder. İlçede bu karardan herkes çok mutlu oldu' dedi.

YENİ GEMLİK ORMAN ARAZİSİNDE OLACAK

Bursa'nın Gemlik ilçesinin orman vasfını yitirmiş bir alana taşınmasını sağlayacak yeni düzenleme, dün yayımlanan KHK'ya girdi. Geçici maddenin eklenmesini değerlendiren Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 'Gemlik için tarihi bir karar.

BALÇIK ZEMİN ÜZERİNDEYDİ

İlçede bu karardan herkes çok mutlu oldu. 1999 depreminin merkezi burası olmamasına rağmen, depremi çok şiddetli bir şekilde yaşamıştık. Gemlik ilçesinin kırıldığı yer bilimsel olarak tamamen balçık zemine sahiptir.

Yapılar deniz kumu ile yapıdığı için binaların taşıma gücü zayıflamıştır. 4 mahallemizdeki yaklaşık 50 bine yakın vatandaşımız büyük bir risk altındadır. Allah korusun 6 şiddetinde bir deprem olacak olsa, binlerce vatandaşımızı kaybetme riski ile karşı karşıyayız' dedi.