CHP Milletvekili Enis Berneroğlu'nun Mİt Tırları davasında tutuklunarak cezaevine gönderilmesinin ardından Adalet Yürüyüşü'nün startını veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün de Adalet Kurultayı'nı başlattı. Çanakkale'de gerçekleşen Adalet Kurultayı'nın ilk gününde kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, 'adalet, barış ve eşitlik' ifadeleriyle başladığı konuşmasında neden Çanakkale'yi seçtiklerini anlattı.

"Hakkı, hukuku ve adaleti bu ülkeye getirmek benim boynumun borcudur." diye konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, bütün mazlumların yanında olmaya devam edeceklerini ve zalimlerin karşısında olacaklarını söyledi.

Adalet Kurultayı'nın gerçekleştiği nokta olan Ecaabat Kocatepe'de Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin önsözünü yazdığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Çanakkale destanını yazanların topraklarındayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ön sözünü yazdığı topraklardayız. Ve onlar Çanakkale savaşını verenler hep birlikte mücadele ettiler. Türkiye'nin bütün illerinden, görüşlerinden, inançlarından insanlarımız bu topraklarda kucak kucağa yatıyor. Bu memleketin acıyla kanla gözyaşıyla kurulduğunu Çanakkale bize hatırlatıyor. Bu kurultayımızın, Adalet Kurultayımızın Çanakkale'de olmasının bir anlamı var. Biz biriz, bütünüz, vatanseveriz, biz bayrağımızı, insanımızı seviyoruz. " diye konuştu.

"20 TEMMUZ DARBESİNE VE DARBECİLERE KARŞIYIZ"

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 20 Temmuz'da ilan edilen OHAL ile başka bir 'darbe' yapıldığını belirten Kılıçdaroğlu, OHAL uygulmaları üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.

CHP liderinin konuşmasından bazı satır başları şöyle:

Bu ülkenin insanları iki 15 Temmuz olduğunu unutmasınlar. Birincisi, darbeye karşı direnen halktır. Şehitlerimizi ve gazilerimizi anıyoruz. Bir de sarayın 15 Temmuz'u var. Karşı çıktığımız sarayın 15 Temmuz'udur. 20 Temmuz da başka darbeyi yapanlara karşıyız. 20 Temmuz darbesine ve o darbecilerin tümüne karşıyız biz. Sarayın 15 Temmuz'u ve 20 Temmuz'da bir darbe gerçekleşti. İlk kez bir sivil darbe gerçekleşti. Hiçbir günahı olmayan insanlar mağdur edildiler. Binlerce akademisyenin görevine son verildi. Hapishaneler gazetecilerle dolduruldu. Bu gerçekleri unutmayacağız. Milletvekilleri hapiste. Enis berberoğlu'nun, hiçbir suçu olmayan Berberoğlu'nun tutuklanması bardağı taşıran son damla olmuştur. Ve yürüdük. Ankara'dan İstanbul'a yürüdük. Hak, hukuk, adalet diye yürüdük. Yürüyemezsiniz dediler, yürüdük. Yolda kalırsınız dediler, yürüdük.