Erdoğan'dan Sert Eleştiri "Matruşka İttifakı" Erdoğan'dan Sert Eleştiri "Matruşka İttifakı"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından tepki göstermek amacıyla, Ankara'dan İstanbul'a yürümüştü. Türk medyasında yeteri kadar yer verilmese de, bu yürüyüşe Dünya basının ilgisi çok büyüktü.

Yürüyüşünü İstanbul / Maltepe'de ki bir mitingle sonlandıran Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet arayışlarının bitmediğini, önümüzdeki süreçte farklı yollarla adalet arayışına devam edeceklerini açıklamıştı.

Dediği gibi oldu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale'de 'Adalet Kurultayı' adı altında bir etkinlik düzenledi. Etkinlik 4 gün sürdü. Etkinliğe vatandaşın ilgisi de çok fazlaydı. Günde 7 bin kişinin katılması beklenen etkinliğe 30 bin kişi katıldı.

Adalet Kurultayı'nda bir çok çalıştay yapıldı. Bu çalıştayların her birinde farklı konularda yaşanan adaletsizlikler konu alındı. Konularında uzman olan kişiler, çalıştaylara katılarak sunumlarını yaptı. Ve çalıştaydan çıkan sonuçlar, Adalet Kurultayı'nın sonuç bildirgesinde yer aldı.

Bu etkinliği ölümsüzleştirecek olan Adalet Anıtı yapılması konusunda karar alınmıştı. Adalet Anıtı'nda kullanılacak olan 10 bin tuğlanın üzerine vatandaşlar teker teker isimlerini yazdırdılar.

Tuğlaya ismini yazdıranlardan birisi de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Tuğlaların üzerine yapıştırılan plaketleri isim yazan görevli Kemal Kılıçdaroğlu'nun adının yanlışlıkla 'Kemal Kılıçtaroğlu' yazdı. Bunu fark eden CHP Lideri görevliyi uyararak, başka bir plakete isim yazmasını istedi. Görevli başka bir plakete Kemal Kılıçdaroğlu'nun adını doğru bir şekilde yazarak CHP Liderine teslim etti.

Çanakkale merkezinde Özgürlük Parkı'na konulacak heykelin kaidesini oluşturacak kırmızı tuğlalardan birini Adalet Heykeli'nin önündeki diğer tuğlaların yanına bıraktı.