Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin meclis grup toplantısında konuştu. Gündeminde ekonomi olan CHP lideri, artan soğan fiyatları üzerinden hükümeti eleştirdi. "Baskıyla ekonomi yürütülemez." diyen Kılıçdaroğlu, soğan depolarına yapılan baskınları eleştirdi. 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajını da ileten Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Kasım'da öğretmenlere birer maaş ikramiye verilmesi yönündeki kanun önerilerinin reddedilmesine tepki gösterdi.

Vatandaşın enflasyon nedeniyle alım gücünün zayıfladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, simit ve çay hesabı yaparak ekonomide gelinen tabloyu özetledi. "Çay 1.75 TL, simit 1.75 TL oldu. 5 kişilik bir aile günde 3 öğün çay ve simit yese, 10 lira 50 kuruş yapıyor. Bir ailenin 30 günlük 'günde birer çay ve simit' masrafı ayda 1575 TL yapar." diyen Kılıçdaroğlu, 1603 TL'lik asgari ücretlinin elektrik, su ve doğal gaz masraflarını hatırlatarak, "Bu para masrafları nasıl karşılasın?" diye sordu.

"SOĞAN ÜRETİCİLERİ TERÖRİST OLDU"

Soğan fiyatlarında meydana gelen artış nedeniyle hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu, depolara yapılan baskınlara tepki gösterdi. "Üretici, soğanı depolara koymayacak da tarlada mı bırakacak?" diyen CHP lideri, "Gözünü soğana değil devleti soyana çevir." dedi. Kılıçdaroğlu, devamında şu ifadeleri kullandı:

"Soğan baskınları yapıyorlar, silahlı teröristle soğanlı terörist arasında fark yok diyor. Soğan üreticilerinin gözü aydın. Siz de terörist oldunuz. Nereye koyacaklar bu soğanı? Neyin ne olduğunu bilmiyorlar. Şaşırmış vaziyetteler. Gözünü soğana değil devleti soyana çevir. Bakın devleti nasıl soyduklarını anlatayım. Köprülere iki yılda ne kadar zam yapıldı? Yüzde 150. Bu para kimin cebine giriyor? Sudan'da arazi kiraladılar, 'girişimci gelsin Sudan'da tarım yapsın' diyorlar."