Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. CNN Türk'e konuşan Kılıçdaroğlu, dövizdeki artışı işaret ederek hükümeti göreve çağırdı.

Dolar'daki önlenemeyen artış için hükümetten gelen "spekülasyon var" açıklamalarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Spekülasyon varsa ekonomik suçtur, hükümet gereğini yapmalıdır" dedi.

Türkiye'için 5 temel sorununu çözmek için yola çıktıklarını kaydeden CHP lideri, bu sorunları ekonomi, eğitim, dış politika, toplumsal barış ve demokrasi olarak sıraladı.

MİTİNG ALANINDAN UZAK DURACAĞIM

Seçim süreci boyunca miting yapıp yapmayacağı sorusunu yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Seçim süreci boyunca miting alanlarından uzak duracağım. Daha çok salon toplantılarında bir araya geleceğiz." diyerek meydanları Muharrem İnce'ye bıraktığını söyledi.

"CHP'ye mesafeli duran kesimlerle bire bir toplantılar yapmak istiyorum" diyen CHP lideri hedefindeki 10 ilin; İstanbul, Bursa, Balıkesir, Adana, Mersin, Konya, Denizli, Antalya, Trabzon, Samsun olduğunu açıkladı.

CHP lideri, partisinin seçim seçim beyannamesine ilişkin "Heyecan verecek, umut verecek, yeni ufuklar açacak bir beyanname. 5 temel problemi; ekonomi, eğitim, dış politika, toplumsal barış ve demokrasi konusunda çözüm getiren başlıklar içerecek... " açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu dövizdeki dalgalanmayı "spekülasyon amaçlı, birilerini cezalandırma amaçlı böyle bir yönteme başvuruluyorsa bu ekonomik bir suçtur. Hükümet kim oynuyorsa ona neden müdahale etmiyor?" diye sordu.

Bahçeli'nin Çakıcı'yı ziyaret etmesi
Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin, Çakıcı ziyaretini de "Alaattin Çakıcı'yı, hapse girmeden önceki faaliyetlerini toplum biliyor. Bahçeli'nin bu ziyareti toplum tarafından izlenip değerlendirilecektir" diye konuştu.