Hollanda'da İslam Karşıtı Gözaltılar Artıyor Hollanda'da İslam Karşıtı Gözaltılar Artıyor

Rusya'da Dağıstanlı kilisesine silahlı saldırı düzenlendi. Manlenitsa karnavalı dolayısı ile kilise içinde bulunan kişiler dışarı çıktıkları sırada 22 yaşlarında bir terörist tarafından üstlerine ateş edildi. 22 yaşındaki terörist elindeki ağır makineli silah ile kiliseden çıkan 5 kişiyi öldürdü en az 4 kişi de ağır yaralandı.

Kızılyar şehrinde bulunan kilisedeki bu saldırıda Rus polisi hemen güvenlik önlemlerini aldı. Eli kanlı teröriste karşı yapılan operasyonda 5 kişinin ölümüne sebep olan terörist Rus polisi tarafından vuruldu ve ölü olarak ele geçirildi.

Saldırganın ve Ölenlerin Kimliği Açıklanmadı

Dağıstan bölgesinde yer alan Kızılyar ilindeki kilisede meydana gelen silahlı saldırıda polis ekipleri saldırganı ölü olarak ele geçirdi. Rus polisi öldürülen saldırgan hakkında açıklama yapmadı, dolayısı ile saldırganın kimliği açıklanmadı.

Üstlerine ateş yağdırılması sonucunda ölen kişiler ve yaralıların kimlik bilgileri de polis ekipleri tarafından açıklanmadı. Silahlı saldırı sonucunda yaralanan kişiler hemen hastaneye kaldırıldı. Olayda yaralanan kişilerin sağlık durumlarının ciddi olduğu ve bu kişilerin hayati tehlikesinin bulunduğu yetkililer tarafından açıklandı.

Yetkililer Ölü Sayısının Artabileceğini Açıkladı

Kızılyar ilindeki kiliseye saldırı Rus basınında geniş yer buldu. Olayla ilgili Rus halkı da oldukça tedirgin olurken yetkililer bundan sonra bu tarz saldırıların gerçekleşmemesi için gerekli çalışmaların yapılacağı açıklandı. Rus polisinden yapılan bir başka açıklamada saldırıda yaralanan kişilerin durumlarının çok ağır olduğunu ve bu kişilerin hayati tehlikelerinin fazla olduğunu ve bu kişilerin de ölebileceği açıklandı.

Yaşanılan bu acı olay sonrasında Dağıstan bölgesinde yaşayan halk bu hain saldırıyı protesto etmek için sokağa çıktı. Güvenlik güçleri halkı sakinleştirmek için saldırganın ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı.

Rus polisi açıklamalarında eli kanlı teröristin hangi örgüte bağlı olduğunu henüz belirleyemediklerini ve bu konuda çalışmaların sürdüğünü açıkladı.