Uzmanlar tüm çabalarına rağmen kilo veremeyenlerin bazı hastalıklarla karşı karşıya olabileceğinin altını çiziyor. Bu hastalıkların en başında insülin direncinin bulunduğunu belirten uzmanlar, sindirim sisteminden kan dolaşımına doğru ilerleyerek pankreastan insülin salınımını uyaran glikozun,kan dolaşımında azaldığında, pankreastan insülin salınımı durdurulduğunu da hatırlatmakta fayda var. Bütün bu durumların kan dolaşımında ve enerji açlığı olan hücrelerde yüksek insülin ile glukoz düzeylerine sebebiyet verdiğini hatırlatan uzmanlar, bu nedenle de kilo kaybını engelleyebilecek açlık artışı ve alınan kiloların meydana geldiğini savunuyor.

Doğurganlık çağındaki kadınlar arasında çok fazla gözlemlenen hormonal bir hastalık olan Polikistik Over Sendromunun insülin direncinden sonra kadınların kilo alımında Polikistik Over Sendromu doğurganlık çağındaki kadınlar arasında sık görülen hormonal bir bozukluk. Bu hastalığın ismi boyutları artmış yumurtalıkların dış yüzeyindeki çok sayıda küçük kistlerden oluşuyor. Adet döngüsünde düzensizlik veya uzamış periyodlar, tüylenmede artış, akne ve obezite bu sendromda sıklıkla görülen problemler. Polikistik Over Sendromu'nun kilo artışına etkilerinden biri insülin direnciyle oluyor. İnsülin direncine ek olarak yumurtalıklarda üretilen testosteronun artması da kilo artışını etkiliyor.

Mineral olarak demir, vücudumuzun her bir hücresinde kullanılıyor. Kırmızı kan hücrelerinde oksijen taşınmasını sağlamasının yanında birçok enzimin yaşamsal parçasını oluşturuyor ve sistemimizdeki pek çok önemli biyolojik işlemi de başlatıyor. Özellikle kadınlarda sık görülen kansızlıkta, vücutta demir düşükken, metabolizmanın taleplerini karşılayacak kadar enerji toplamak daha zor oluyor.