Özellikle bu geçiş döneminde hapşıran kişilerden olabildiğince uzak durulması gerektiğinin altını çizen uzmanlar, hapşıran kişi gördüğünüzde araya mutlaka 1-1,5 metre mesafe koymanız gerektiğini, herkesle sarılıp öpüşmekten kaçınmanızı, sık sık ellerinizi yıkamanızı ve ellerinize burnunuza götürmemenizi hatırlatıyor. Basit gibi gözüken ancak etkili olan bu tedbirlerin alınmasının gripten korunmak adına önemli adımlar olduğunu belirten uzmanlar, Dünya Sağlık Örgütü yani WHO tarafından grip virüsünün artması üzerine bu yıl 4'lü İnfluenza'yı öngörmesiyle birlikte tüm yetişkinleri grip aşısı olmaya davet ettiğini vurguluyor.

Viral bir hastalık olan İnfluenza'nın A ve B türleri bulunduğunu, normal şartlar altında iki tane A, bir tane de B konuluyordu içerisine. Son yıllarda B virüsünün arttığı gözlenince artık 2 A, 2 B konulduğunu belirten uzmanlar, Türkiye'de şu anda 4'lü influenza aşılarının mevcut olduğunu vurguluyor.

Özellikle 65 yaş üstü yaşlıların, şeker, koah, kalp yetmezliği, karaciğer, böbrek, bağışıklık sistemi hastalarının, kanser tedavisi görenlerin, HIV hastalarının, hamilelerin ve obezlerin mutlaka grip aşısı olması gerektiğini kaydeden uzmanlar, bu kış gribin ağır olacağını hatırlatıyor.