Ağrı Dağı'nda öldürülen PKK'lı terörist Yusuf Şek'in aranan teröristler listesinde kırmızı kategoride yer aldığı açıklandı.

AZILI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Ağrı'da güvenlik güçlerince hava destekli teröristlere yönelik düzenlen operasyonda aralarında kırmızı ve mavi listede arananların da bulunduğu 16 terörist etkisiz hale getirildi.

HAVA DESTEKLİ OPERASYON

Ağrı İl Jandarma Komutanlığınca, Ağrı Dağı bölgesinde hava destekli icra edilen operasyonlarda 1'i sağ olarak, toplam 16 terörist etkisiz hale getirilirken, teröristler arasında İçişleri Bakanlığınca arananlar listesinde kırmızı ve mavi kategoride bulunan sözde eyalet sorumlularının bulunduğu bildirildi.

SÖZDE EYALET SORUMLULARI

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensuplarından; 3 bölücü terör örgütü mensubunun sözde Serhat Eyaleti Genel Sorumlusu olan ve İçişleri Bakanlığı arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan Yaşar Kod Yusuf Şek.

KADIN YAPILANMASINDAN SORUMLU TERÖRİST

Sözde Serhat Eyaleti YJA-Star (Kadın Yapılanması) Genel Sorumlusu olan ve İçişleri Bakanlığı arananlar listesinde mavi kategoride, yer alan Berwar Kod Seyran Çomak ile YPD terör örgütü Sözde Kobani Genel Sorumlusu iken PKK/KCK terör örgütü üst yönetimince sözde Erzurum Eyaleti Genel Sorumlusu olarak görevlendirilen ve Bingöl iline geçiş yapmak maksadıyla bölgede bulunan sözde Erzurum Eyaleti Genel Sorumlusu Cimşit Ali Asker Kod Sultan Mahmut (Suriye Uyruklu) isimli bölücü terör örgütü mensupları olduğu tespit edilmiştir' denildi.