Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Kandil'de devam eden operasyonlarda KJK'nın kırmızı kategoride aranan sorumlusu Ayfer Kordu'nun öldürüldüğü belirtildi.

MİT ve TSK tarafından koordineli olarak sürdürülen operasyonlarda PKK'nın kadın yapılanması KJK'nın başındaki terörist nokta atışı ile hedef alındı. MİT'in elde ettiği istihbarat doğrultusunda 13 Eylül 2019 tarihinde düzenlenen hava harekatıyla hedef alınan PKK/KCK Yürütme Konseyi Üyesi ve PKK/KJK sorumlusu "Bese Erzincan" kod adlı Ayfer Kordu'nun kırmızı kategoride arandığı belirlendi.

"Bese Erzincan" kod adlı Ayfer Kordu'nun terör örgütüne 1980'li yılların sonunda katıldığı, Lübnan ve Suriye alanında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'dan siyasi ve askeri eğitim aldığı ve örgütün kadın yapılanmasını oluşturan çekirdek kadroda yer aldığı öğrenildi.

Nallıhan Köprüsü ve Kuş Cenneti Tüneli Açıldı Nallıhan Köprüsü ve Kuş Cenneti Tüneli Açıldı

PKK/KJK koordinasyonunun en üst sorumlusu Ayfer Kordu'nun, "Bese Hozat" kod adlı Hülya Oran ve "Sözder Avesta" kod adlı Nuriye Kesbir gibi üst düzey kadın teröristler dahil tüm kadın teröristlerin eğitilmesi, görevlendirilmesi, örgütlenmesi ve yönlendirilmesinden sorumlu olduğu tespit edildi.