Genel sağlığımız kadar cildimizi de etkileyen soğuk kış günlerinde, özellikle el ve ayaklarımız ile yüzümüzü şiddetli ve rahatsız edici kuruluktan korunmanın yolunun aslında basit olduğunu paylaşan uzmanlar, kepeklenme, çatma, kızarıklık, kaşıntı ve hatta egzama gibi can sıkıcı durumlardan korunmak için bizlerle etkili savaş yöntemlerini paylaştı.

Kış aylarında cilt kuruluğunun en önemli sebeplerinden birinin soğuk olduğunu belirten uzmanlar, soğuk nedeniyle ciltte fark edilmeyen su kaybının aşırı artması sebebiyle cildimizde çeşitli hassasiyetler oluşabileceğini paylaşıyor. Rüzgar, ev içindeki sıcak ve kuru hava, cildi kurutan kıyafetler, sıcak banyo, hamam ve sauna, kese ile lif gibi etmenlerinde cilt kuruluğunu arttırdığını hatırlatan uzmanlar, bu noktada cildimizi kış aylarında nasıl koruyacağımız yönünde kendilerine başvurmamız gerektiğini dile getiriyor.

Türkiye'de 31 Mart Yerel Seçimlerine İlişkin Güncel Bilgiler Türkiye'de 31 Mart Yerel Seçimlerine İlişkin Güncel Bilgiler

Kış aylarında sağlıklı ve ışıl ışıl bir cilde sahip olabilmek için hangi adımları atmamız gerektiğini bizlerle paylaşan uzmanlar ilk adımın su içmek ve cildimizi nemlendirmekten geçtiğini ifade ediyor.

Genel sağlığımız için su içmenin büyük önem taşıdığı üzerinde duran uzmanlar, nemi cilde hapsetmenin en etkili bir diğer yolunun da bol bol nemlendirici kullanmaktan geçtiğini belirtiyor.

Özellikle her akşam cildinize nemlendirici sürmeniz gerektiğini ifade eden uzmanlar, kış aylarında kullanacağınız nemlendiricilerin yaz aylarında kullandıklarınıza göre daha yağlı olmasında fayda olduğunu savunuyor. Bu sayede nemlendiricinin cilt yüzeyinde koruyucu bir tabaka oluşturabildiğini ve nem kaybını engelleyebildiğini belirten uzmanlar, ayrıca nemlendirici ürünlerde önemli olan marka ve ürün fiyatı değil, nemlendiricinin cildin ihtiyacını karşılayabilmesi, düzenli kullanılması ve cilt henüz kurumadan önce nemliyken uygulanması olduğunun da altını çiziyor. Çünkü sanılanın aksine kuru cilde nemlendirici uygulamak çok da faydalı olmuyor.