Güneşin sık sık bize göz kırptığı bu günlerde vücudumuzun güneşten yararlanmasının büyük önem taşıdığını hatırlatan uzmanlar, günlerin kısa oluşu, güneşli saatlerin çoğunun okulda, işte, masa başında geçirilmesi ya da yetersiz beslenme sebebiyle vücudumuz da, ruhumuz da güneşten tam anlamıyla faydalanamadığımızın altını çiziyor.

Soğuk ve yağışlı günlerin kapımızda olduğunu dile getiren uzmanlar, güneşin etkisinin iyice azalacağı bu dönemde hem bağışıklık sistemi hem de kemik sağlığı için dengeli beslenmenin önemine dikkat çekiyor.

Kış aylarında kemik metabolizmasında değişiklikler olduğunu kaydeden uzmanlar, , bu nedenle D Vitamini ve Kalsiyum tüketimine önem verilmesi gerektiğini belirtiyor. Uzmanlar özellikle yaşlıların başta olmak üzere hemen her yaşta kemik kaybı riskinin arttığını, kemik kayıplarını önleyebilmek için kış aylarında, D vitamini ve Kalsiyumun birlikte ve yeterli alınması gerektiğini söylüyor.

D vitamini ve Kalsiyum, kemik sağlığının garantisi olan iki besin ögesi. D vitamini, kalsiyumun bağırsaklardan emilmesini sağlar. Başta kemikler olmak üzere vücudumuzun pek çok yerinde önemli görevleri olan bir vitamindir. Kemik kayıplarını önleyebilmek için kış aylarında, D vitamini ve Kalsiyum minerali birlikte ve yeterli alınmalıdır.

Öğretmenlerin Toplumsal ve Kültürel Rolü Öğretmenlerin Toplumsal ve Kültürel Rolü

Süt ve süt ürünlerinin içerdiği zengin protein ve kalsiyum ile kemik sağlığının korunmasında etkili bir besin olduğunu ifade eden uzmanlar özellikle peynir tüketiminin büyük önem taşıdığını savunuyor.