Futbol Tarihçesi?

Uluslararası turnuvalar düzenlenmektedir. Futbol ilk olarak arkeolojik bulgular doğrultusunda Sümerler 'de rastlanmaktadır. Yapılan bir araştırma doğrultusunda Çin'de askerlerin de oynadığı kalıntılarına ulaşılmıştır. Geçmişte Türk eserlerinde tepük isimli oyun oynandığı yazılmaktadır.

Eski Mısır'da duvar resimlerinde de bu bulgulara rastlanmaktadır. Yunanlı şair Homeros'un eserlerinde de Yunanlıların bu oyunu karşılıklı olarak olduğu yazmaktadır.

Geçmişte yapılan bu oyunlar günümüzün modern futboluna şekil vermektedir. İlkel olarak futbol 12. yy. geldiğimizde modern futbolun temelini İngilizler oluşturmaya başlamıştır. İlerleyen yıllarda yasaklanıp tekrar başlatılan futbol izleyen yıllarda serbestleştirerek yeni kurallar doğrultusunda oynanmaya başlanmıştır.

1857 yılında Dünya'da kurulan ilk futbol kulübü olan Sheffield Club kurulmuştur. İngilizlere aittir. Getirilen yenilikler ve İngiliz Futbol Kurulunun kurulması ile futbol tam anlamıyla Dünya'da tanınmış ve yaygınlaşmaya başlanmıştır.

Günümüz Futbolu?

Futbol sporu günümüzde oldukça gelişmiştir ve bir futbol endüstrisi meydana gelmiştir. Pek çok kişi futbola katkıda bulunmaktadır. Seyirci, futbolcu, çalışan, çalıştıran, sponsorlar olarak oldukça genişçe kitlelere ulaşmaktadır.

Milyonlarca dolarların döndüğü bir sektör haline gelmiştir. Düzenlenen turnuvalar, uluslararası maçlar ile seyirci karşısına çıkan günümüz futbolunu, çok sayıda takip eden futbol severler bulunmaktadır. Günümüz futbolu birçok alanda gelişme göstermektedir.

Bu gelişmeler teknoloji, bilim, spor ekipmanları, malzemeleri ile daha profesyonel bir oyun haline gelmiştir.

Futbolun gelişmesinde tekniksel, taktiksel, kondisyonel gelişmeler ile daha zevkli ve zorlu mücadelelere ev sahipliği yaptığını görmekteyiz. Futbolun en dolu yılları, altın çağı olarak kabul edilen bu dönem seyir zevki yüksek, yetenekli ve kaliteli oyuncuları barındırmaktadır.

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar, Paul Pogba, Zlatan İbrahimoviç ve Eden Hazard gibi günümüz futbolunun gelişmesini sağlayan üst düzey, profesyonel futbolculara sahiptir. İzleyenlere keyifli dakikalar yaşatmaktadırlar.