2002 yılında Best Model yarışmasında Türkiye birincisi olan ve Best Model World yarışmasına hak kazananan Kıvanç Tatlıtuğ, daha sonra Best Model World yarışmasını da kazanarak modelliğini ispatladıktan sonra 2005 yılında Gümüş isimli dizi ile televizyon sektörüne geçmiş oldu.

Gümüş dizisi sadece Türkiye'de değil, dünyanın bir çok ülkesinde çok fazla rağbet görünce, ikinci dizide oynaması da pek uzun sürmedi. Kıvanç Tatlıtuğ'un oynadığı ikinci dizi Menekşe ile Halil oldu.

Oynadığı iki dizide başarılı oyunculuk gösteren Kıvanç Tatlıtuğ ilk filmi olan Amerikalılar Karadenizde 2 filminde rol aldı.

Daha sonra başrollerini Beren Saat ile beraber paylaştığı ve Halit Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı eserinden uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisine başladı. Bu dizide canlandırdığı Behlül Haznedar karakteri, Tatlıtuğ'a Altın Kelebek Ödülleri'nde "En iyi erkek oyuncu" ödülünü kazandırdı.

Aşkı Memnu ile Türkiye'de ve dünya da çok sayıda hayran kazanan Kıvanç Tatlıtuğ, sonrasında bir çok dizide, reklamda ve filmde oynamaya devam ederek başarılarına başarı kattı.

Eğlence Dünyasının Yenilikleri, En İyi Film ve Dizi Tavsiyeleri Eğlence Dünyasının Yenilikleri, En İyi Film ve Dizi Tavsiyeleri

Şimdi ise son oynadığı dizinin final yapmasıyla yeni bir projeye başlama kararı alan Kıvanç Tatlıtuğ, beyaz perdeye geri dönüyor.

Bora Egemen'in yönetmeni olduğu, Hüzünlü bir baba-oğul hikayesinin anlatılacağı filmin çekimleri Ekim ayında Kaş'ta başlayacak.

Filmin başrolünde oynayan Kıvanç Tatlıtuğ'un partnerinin kimin olacağı çok konuşulmuş ve Meryem Uzerli, Seranay Sarıkaya, Büşra Pekin ve Hande Soral'ın isimleri üzerinde durulmuştu.

Ancak filmde Kıvanç Tatlıtuğ'un partneri bu isimlerden biri değil, Büşra Develi oldu. Son olarak 'Fi' dizisinde rol alan Büşra Develi'nin rolü için hazırlıklara başladığı öğrenildi.