Komünist Partili Ovacık Belediyesi organik olarak ürettikleri Nohut, Kuru fasulye ve Bala talep oldukça fazla. Hatta talep o kadar yoğun ki, Ovacıktaki PTT Şubesi kargoları yetiştirmekte zorlanıyor.

Komünist Partili Ovacık Belediyesi ile ilçedeki üreticilerin ortak kurdukları 1994 Mahallesi Kooperatifi, Ovacık ilçe merkezi ve Pertek, Hozat ve Nazimiye ilçelerinden satın alınan organik nohut, kuru fasulye ve organik balı, Türkiye'nin 81 ilindeki müşterilerine göndermek için bir kargo firmasıyla anlaştı.

Komünist Ovacık Belediyesi tarafından haftanın 3 günü en az 3 ton ürün PTT kargoya veriliyor. PTT kargo Ovacık Belediyesinden aldığı bu ürünleri 3 gün içerisinde alıcılara ulaştırmak için yoğun bir çaba gösteriyor.

Talep o kadar yoğun ki, Ovacık'ta bulunan PTT şubesi, Türkiye'de en çok paket taşıyan PTT şubesi oldu. Belediye ile PTT kargo arasında yapılan özel anlaşma gereği, tüm kargolar indirimli olarak gönderiliyor.

Firma ile Ovacık Belediyesi arasında geçen 20 Eylül'de yapılan protokole göre, yıl sonuna kadar, en hafifi 10, en ağırı da 25 kiloya kadar çıkan 10 bin paketin taşınması konusunda anlaşma sağlandı. Yıl sonuna kadar bu sayının 30 bine ulaşması bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan PTT'nin Tunceli Şube Şefi Ayhan Korkmaz; "Ovacık Belediye'mizin müşterilerine gönderdiği kargoları ilçeden, PTT araçları yetmediği için, özel araç kiralayarak Tunceli merkezdeki ana depomuza getiriyoruz. Her gün yüzlerce paket gönderiyoruz. Şu an Tunceli depomuz ağzına kadar dolu ve çalışanlarımız, kargoları zamanında müşterilere yetiştirmek için inanılmaz bir özveri ile çalışıyorlar. Öğle yemeğine bile çıkmıyorlar, kargo işlemleri bitsin diye. Belediyenin bu çalışması bezleri de memnun ediyor çünkü burada elde edilen paralar ile üniversite öğrencilerine burs verildiği için biz de katkımız olsun diye fazladan çalışarak katkı sunmak istiyoruz." Dedi.