Hastalığın belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir, hastalığın nedenleri nelerdir? İşte sizin için yaptığımız araştırmanın sonuçları:

Bir kişinin istemsiz olarak müstehcen, açık seçik, küfürlü veya saldırgan sözler söylemesi anlamına gelen Koprolali hastalığı, birilerine sövmekten veya onları aşağılamaktan farklı bir durumdur. İstemsiz bir davranış olan bu hastalığın tam olarak TouretteSendromu'nun belirtilerinden olmasına karşın, bu sendroma sahip kişilerin sadece %10 ile %20'si arasındakiler bu tür istemsiz davranışı sergilerler.

Sözel tiklere ve nörolojik anormalliklere neden olan Tourette Sendromu bulunan kişiler yoğun bir kaygı yaşarlar, özellikle koprolaliye sahip olduklarında. Bu kaygı kişinin semptomlarını daha kötüye götürebildiği gibi kişinin sosyal hayattan uzaklaşmasına sebep olur.

Ses tellerinin yakınına botulinum toksinin enjekte edilmesi, sözel tikleri olan birçok kişiye yardımcı olmaktadır. Ancak, bu yöntem en son başvurulacak risktir. Çünkü bu tedavinin riskleri mevcuttur. Terapiler ve dopaminbloklayıcı ilaçlar da Tourette Sendromu yaşayan kişilere yardımcı olmaktadır. Tourette Sendromu özellikle ergenlerde ve genç yetişkinlerde çok yaygın olarak görülmektedir.

Tikler, toplumun %10'unda görülebilmekle birlikte sözel tikler çok daha az yaygınlık gösterir. Kopralali ise çok çok daha az görülen bir vaka olmasına karşın medyada ilgi uyandırdığı için insanlarca bilinebilmektedir.