Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı kısa adıyla KOSGEB diye geçiyor. KOSGEB yeni iş kurmak isteyen girişimcilere ve var olan işini geliştirmek / büyütmek isteyenlere 150 bin Türk lirasına varan kredi desteği sağlayacak.

Desteğin 50 bin Türk Lirası hibe olarak verilirken, 100 bin Türk Lirasını da sıfır faiz ile kredi olarak verecek. Alınan 100 bin Türk Lirası değerindeki faizsiz kredinin geri ödemesi krediyi aldıktan 2 yıl sonra başlanacak.

Günümüzde peşin para ile bir iş kurmak çok zor. Bir çok kişinin kenarda birikmiş parası yok. Bankadan kredi alıp da iş kurmak isteyenler ise yüksek faiz oranları nedeniyle oldukça zarar ediyor, hatta bankaya olan kredi ödemelerini yapamayarak iflas ediyor. Gençler ise herhangi bir işe yatırım yapmaya cesaret edemiyorlar. Yeni bir iş kurmaya cesareti olmayan gençler ise maalesef işsiz kalıyorlar.

Genç girişimci sayısını arttırmak isteyen KOSGEB 150 bin Türk Lirasına varan kredi desteği sağlayacak.

Destek için aranan şartlardan ilki kursa katılmak. Atölye çalışması da dahil eğitim, ücretsiz ve toplamda 32 saat. Eğitimler genelde hafta içi mesai saatleri içinde yapılıyor. KOSGEB'in, hizmet merkezi müdürlükleri ve yetki verdiği kurumlar tarafından gerçekleştirilen kurslara katılarak sertifika almak şart. Sertifikayı eğitime devam edip başarılı olanlar alabiliyor.