Kuzey Kore aylardır füze denemeleri yapıyor ve bu denemeler zaman zaman depremlere neden oluyordu. Amerika Birleşik Devletleri ise Kuzey Kore'nin Füze denemelerinden vazgeçmesi gerektiğini belirtiyordu. Amerika Birleşik Devletleri daha önce de Kuzey Kore'yi füze denemelerini bırakması konusunda uyarmış ve müdahale etmek zorunda kalırız diyerek göz dağı vermişti. Amerika Birleşik Devletlerinin bu tutumuna boyun eğmeyen Kuzey Kore, ABD'ye her seferinde rest çekmişti.

Benzer bir durum yine yaşandı. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump "Mecbur bırakılırsak Kuzey Kore'yi yok etmekten başka seçeneğimiz kalmaz" açıklaması yaparak, bir kere da Kuzey Kore'yi tehdit etti.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'un bu açıklamasına Kuzey Kore'den de aynı sertlikte açıklama geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Pyongyang; "En güçlü nükleer silahlar devleti olarak yükselen Kuzey Kore, emsalsiz zorluklar ve girişimlere rağmen yaptırımlardan, baskıdan ve savaştan korkmuyor. ABD'nin yüzleşme ve savaşı tercih etmesi durumunda korkunç bir nükleer saldırı, zavallı ve nihai bir harabeyle karşılaşacak" dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na ilk kez konuşan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore Devlet Başkanı'na 'Roket Adam' benzetmesi yaparak; "ABD güçlü ve sabırlıdır ama kendini korumak zorunda bırakılırsak Kuzey Kore'yi yok etmekten başka seçeneğimiz kalmaz. Roket Adam kendisi ve rejim için intihar görevinde. ABD hazır, istekli ve muktedir ama buna gerek kalmamasını umuyoruz" ifadelerini kullandı.