Bunu yapmayan emekli yandı! Aylık maaşları kesilecek Bunu yapmayan emekli yandı! Aylık maaşları kesilecek

Çoğu işletmenin nakit alışverişler sırasında 1 TL'ye kadar varan para üstlerini vatandaşa geri vermediğini ve haksız kazanç elde ettiğini kaydeden Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı alışverişlerinde bu noktaya dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Alışveriş Merkezleri ve büyük marketlerde işletmemelerin kuruşlardan sonra şimdi de vatandaşın cebindeki 50 kuruş ve 1 TL'ye diktiğini belirten Palandöken, işletmeden para üstünü geri istemeyi unutmamanız gerektiğini kaydediyor.

Geçtiğimiz dönemlerde 1 kuru, 2 kuruş, 5 ve 10 kuruşları vermeyen işletmelerin şimdi Kurban Bayramı alışverişinin en hızlı olduğu dönemde 50 kuruş ve 1 TL'leri de 'bozuk para yok' bahanesiyle vermediklerini paylaşan Palandöken, 2009-2017 tarihleri arasında piyasaya yeteri kadar madeni para sürüldüğünü hatırlatıyor.

Madeni para kullanılmamasının yanlış bir uygulama olduğunun altını çizen Bendevi Palandöken, büyük alışveriş merkezleri tarafından 'bozuk para yok' bahanesiyle para üstü verilmemesinin haksız kazanç olduğunu vurguluyor.

İşletmelerin alışveriş sonrasında 1 TL'ye varan para üstlerini vatandaşa geri vermek istemediğini işaret eden Palandöken, 'terazide eksik tartı ne ise noksan para üstü de aynı şekilde kul hakkı yemektir' diyerek yaşananlara sert tepki gösterdi.

Bayram alışverişleri sırasında telaştan vatandaşların para üstü almayı unutmaması gerektiğini vurgulayan Palandöken, bu son Kurban Bayramı alışverişlerinde 50 kuruş ve 1 TL ye kadar paranın da geri verilmediği şikayetleri geldiğini kaydetti.

Ayrıca Palandöken 'Özellikle AVM'ler ile büyük marketlerde 99, 109, 149, 159 TL gibi rakamlar etikete yazılmasına rağmen tahsilat yapılırken hep 1'er lira üzerine eklenerek tahsil ediliyor ve 'bozuk para yok' denilerek para üstleri verilmiyor' şeklinde konuştu.